Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hónapok óta küzd a leukémiával, és bár 18 kilót lefogyott, úgy érzi, nyerésre áll.

Böhnnél az év elején akut leukémiát diagnosztizáltak, és a kezelések miatt hazautazott Norvégiába, ahol egy ideig mesterséges kómában tartották, mivel a szervezete nem reagált a kezelésekre.

A Nettavisen nevű norvég oldal azt írja, Böhn szervezetét a leukémia egy agresszív válfaja támadta meg, de úgy tűnik, négy hónap után lassan elhagyhatja a kórházat.

A 48 éves edző négy kemoterápiás kezelésen van túl, naponta kap vértranszfúziót, és csontvelő-átültetés is vár rá. Az elmúlt időszakban 18 kilót fogyott, bár azt mondja, nincs semmi gond az étvágyával, viccesen meg is jegyezte, hogy már egyik fürdőnadrágja sem jó rá.

"Sok mindent megéltem a 48 év alatt, és nem félek a haláltól. A kóma után egy kicsit kábult voltam, de mentálisan rendben érzem magam. Csodálatos volt, ahogy a kórházban törődtek velem, nincsenek rá szavak, nagyon hálás vagyok" - mondta Böhn, aki a kezelések hatására jelenleg tünetmentes.