Vágólapra másolva!
Az olimpiai negyedik magyar férfikézilabda-válogatott csupán a harmadik kalapba kapott besorolást a jövő évi, dániai Európa-bajnokság pénteki csoportsorsolása előtt, így rossz esetben akár három kőkemény ellenfelet is kaphat.

Az Európa Kézilabda Szövetség hírlevele szerint a résztvevőket a tavalyi Európa-bajnoki szereplés és a mostani Eb-selejtezők alapján sorolták be, és látva a kalapokat nagyon úgy tűnik, hogy a magyar válogatott a lettek elleni döntetlen és a szlovákoktól elszenvedett vereség miatt került nehéz helyzetbe.

A második kalapba került csapatok közül ugyanis Izlandnál, Franciaországnál és Svédországnál jobban szerepeltünk az Eb-n, a csehek pedig tovább se jutottak a csoportból.

Így csak a mostani selejtezők játszhattak döntő szerepet, a franciák hat győzelemmel, maximális 12 ponttal jutottak tovább, a cseheknek nyolc, a svédeknek és az izlandiaknak tíz-tíz pontjuk lett. (Az viszont megkérdőjelezi az EHF-számítás pontosságát, hogy ha a csehek kiestek az Eb-csoportkörében, a most zárult kvalifikációban pedig csupán egy ponttal szereztek többet nálunk, ez összességében hogyan lehet jobb teljesítmény.)

Magyarország hét pontot gyűjtött, azaz nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ha múlt szerdán Lettországban nem csak 25-25-re végez, illetve szombaton nem kap ki Szegeden 31-30-ra Szlovákiától, akkor második kalapos.

Így viszont Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese nem kerülhet azonos csoportba a macedón, a fehérorosz és a lengyel együttessel, viszont összejöhet akár egy dán, francia, magyar, orosz négyes is.

A 2014. január 12-26. közötti Eb csoportsorsolását pénteken 18.30 órakor rendezik Herningben.

A kalapok:
1. kalap: Dánia, Szerbia, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Csehország, Izland, Franciaország, Svédország
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Macedónia, Fehéroroszország, Lengyelország
4. kalap: Norvégia, Ausztria, Montenegró, Oroszország