Vágólapra másolva!
Ugyan a Magyar Kézilabda Szövetség visszavárja, Karl Erik Böhn szerint irreális, hogy ő üljön a női válogatott kispadján a decemberi szerbiai világbajnokságon. A kapitány a Tv2.no portálnak adott interjújában elmondta, tudta, hogy lehet, nem tér vissza a mesterséges kómából. Július 2-án csontvelő-átültetés vár rá.

Négy és fél hónap kórházi kezelés után hazatérhetett családjához Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakembernél az év elején leukémiát diagnosztizáltak, és miután az első csatát megnyerte, a csontvelő-átültetés előtt két hétre elhagyhatta a kórházat.

"Csodálatos érzés, hogy hazamehetek, de a csontvelő-átültetésre még vissza kell térnem" - nyilatkozta Böhn a Tv2.no portálnak. "Mit mondhatnék? Nagyon kemény hónapokat éltem át. El se tudtam volna képzelni, hogy az ember ennyire le tud épülni. De a kórházban a legjobb helyen voltam."

Forrás: AFP/Javier Soriano

A kapitány négy kemoterápiás kezelésen esett át eddig, és három hétig mesterséges kómában lélegeztetőgép tartotta életben. "Tudtam, hogy mi vár rám, mielőtt kómába kerültem, elmondták mi vár rám. Az is, hogy lehet, nem ébredek fel többé" - mondta, hozzátéve, szerencsére az orvosok a három hét alatt olyan kemoterápiát találtak ki neki, ami bevált.

Sokat fogyott, jelenleg csupán 68 kg a testsúlya, de továbbra is optimistán tekint a jövőbe.

"Nagyon kemény volt a nap 24 órájában az ágyban feküdni, de csodálatos, hogy a barátok és a családom tagjai mellettem álltak. Nem panaszkodhatok a kórházra sem, a nővérek, a kisegítő ápolók és az orvosok is sokat segítettek, még akár az is mondhatom, ez egy jó időszak volt az életemben."

Ha megerősödik, akkor július 2-án csontvelő-transzplantáció vár rá, a húga lesz a donor. Hogy azt követően mi vár rá, még nem tudja, de azt mondta, irreális elképzelés, hogy ő irányítsa a magyar válogatottat a decemberi, szerbiai világbajnokságon.

"Ez egy álom, de reálisan semmi esély rá" - mondta.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke egy hete azt mondta, a nyár közepén döntenek Böhnnel egyeztetve arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését. "Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz" - nyilatkozta akkor Vetési.

A magyaroknak - mivel az Eb-n harmadikok voltak - nem kellett selejtezőn szerepelniük az év végi vb-re, amelyen majd Újvidéken a német, a román, a cseh, a tunéziai és az ausztrál csapattal találkoznak a csoportkörben.