Vágólapra másolva!

A horvát kézielnök elcsalt Eb-sorsolásról beszél

A horvát kézilabda-szövetséget irányító Zoran Gobac éles kirohanást intézett a nemzetközi szövetség és Dánia ellen a 2014-es dániai Európa-bajnokság sorsolása után.

"Még el sem kezdődött az Európa-bajnokság, és máris belenyúltak" - idézte a Vecernji.hr az elnököt. "A házigazda kiválaszthatta, hogy melyik csoportba kerül, de csak azután, hogy a sorsolás véget ért. Dánia ennek köszönhetően könnyebb ellenfeleket választott a második körre, és legerősebbekkel csak a végjátékban találkozik."

A horvát vezető úgy fogalmazott, mindez nem a dánok, hanem a nemzetközi szövetség (EHF) hibája. "Egy futball- vagy egy kosárlabdatornán ez nem történhetne meg."

A pénteki sorsoláson a dánok a cseheket, a macedónokat és az osztrákokat kapták a 2014 január 12-én rajtoló torna A csoportjában. A középdöntőben a B csoportból érkező ellenfelekkel találkoznak, itt a magyarok mellett a spanyolok, a norvégok és Izland szerepel.

Gobac úgy látja, az Eb helyszínét sem tiszta körülmények közt kapták meg a dánok. "Ha már megvették a tornát, akkor most igyekeznek minél nagyobb üzletet csinálni belőle. A norvégok meccsein könnyű lesz megtölteni a csarnokot, és a svédek is hasonló helyzetben lesznek, Malmöből csak ét kell jönniük a hídon. Most már mindenki tudja, hova tűnt el a mi két szavazatunk, amikor a helyszínről megszületett a döntés."