Vágólapra másolva!
A német Thüringer és az osztrák Hypo Nö lesz a Győri Audi ETO ellenfele a női kézis Bajnokok Ligája A csoportjában. A harmadik csapat a selejtezőkből érkezik majd.

Az Európai Kézilabda Szövetség Bécsben, a Schönbrunnban megtartott sorsolásán kialakultak a 2013/2014-es női Bajnokok Ligája csoportbeosztásai. A Győri Audi ETO KC a sorozat címvédőjeként az első kalapból várta az ellenfeleket a csoportkörre.

A sorsoláson a magyar bajnok és kupagyőztes a második kalapból a német Thüringer HC, a harmadik kalapból az osztrák Hypo Nö csapatát kapta ellenfeléül. A negyedik ellenfél a 3-as selejtezőcsoport győztese lesz (HCM Baia Mare, Tvis Holstebro, a Dalfsen–Muratpasa párharc győztese, Viborg).

"Elégedett vagyok a sorsolással, de az is biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk" - mondta Ambros Martín vezetőedző. "Címvédőként bárhol lépjünk majd pályára, mindenki minket szeretne legyőzni. A következő hetek során elkezdjük a csapattal a felkészülést a szezonra és megpróbáljuk minél jobban feltérképezni ellenfeleinket a BL csoportkörében. Célunk nem lehet más, mint a továbbjutás a csoportból."

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmei október első hétvégéjén kezdődnek.

A férfiak szabadkártyás selejtezőjében játszó Pick Szeged a sikere esetén a spanyol Barcelonával, a francia PSG-vel, a macedón Vardar Skopjével, a svájci Wacker Thunnal és egy másik selejtezős csapattal kerülne azonos hatosba.

Augusztus 31-én a Pick Szeged a macedón Metalug Szkopjével találkozik, és ugyanebben a szabadkártyás selejtezőben rendezik a francia Montpellier és a lengyel Wisla Plock csatáját is. Az első napi két győztes szeptember elsején találkozik egymással, a nyertes a főtáblán, a másik három gárda pedig az EHF Kupában folytatja. A Tisza-partiak pályáznak a rendezésre, de csak később derül ki, hogy otthont adhatnak-e a kvalifikációs tornának.

A női BL csoportbeosztása:

A csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer (német), Hypo NÖ (osztrák), selejtezős csapat

B csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), selejtezős csapat (akár az FTC-Rail Cargo Hungaria vagy az ÉTV-Érd)

C csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), selejtezős csapat

D csoport: Larvik (norvég), Bera Bera (spanyol), Podravka Vegeta (horvát), selejtezős csapat

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport: MKB Veszprém (magyar), Croatia Zagreb (horvát), Szentpétervár (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Celje (szlovén), selejtezős csapat

B csoport: THW Kiel (német), Kielce (lengyel), Atlético Madrid (spanyol), Kolding (dán), Dunkerque (francia), selejtezős csapat

C csoport: Barcelona (spanyol), PSG (francia), Vardar Szkopje (macedón), Thun (svájci), selejtezős csapat, selejtezős csapat (akár a Pick Szeged)

D csoport: Aalborg (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Flensburg (német), La Rioja (spanyol), selejtezős csapat, selejtezős csapat