Vágólapra másolva!
A Fehérvári nőikézilabda-csapata két debreceni játékossal erősített, a balszélső Kazai Anita mellett a Győrrel Bajnokok Ligája-döntőben is szerepelt Herr Anita is kétéves szerződést írt alá.

"Örültem, hogy a Fehérvár megkeresett, hiszen jó helyen zártak a tavalyi szezonban, és nekem mindenképp előrelépés ez a váltás. Játszottam már ellene, tetszett a játéka, és a klub elképzelései is, így hamar meg tudtunk egyezni. Úgy érzem, hogy van bennem még plusz, ami az előző szezonban nem jött ki, és remélem, hogy az itteni szakmai háttér segít kihozni a bennem rejlő potenciált. Természetesen szeretnék újra válogatott lenni, így talán ez is könnyebben sikerülhet" - nyilatkozta Herr Anita.

Herr Anita - még győri színekben Forrás: MTI/Kollányi Péter

A jobbátlövő 2009-ben a német élvonalban szereplő Oldenburgba, onnan az Auf Göppingenbe, majd az SG Kickers-Sindelfingenbe igazolt, 2011 tavaszán keresztszalag-szakadást szenvedett. Tavaly januárban Siófokra szerződött, a legutóbbi idényben pedig Debrecenben játszott.

"Németországban sokszor önállóan kellett edzeni, kondizni, és ezt mindenki becsületesen elvégezte, sőt, ha tíz fekvőtámaszt kellett megcsinálni, az inkább tizenegy lett. Ha valaki nem végezte el rendesen a gyakorlatokat és észrevették, akkor pedig számon is kérték emiatt. Persze itthon is megvolt ez bennem, de kint fokozottabban kellett erre figyelnem, ami az elején nehéz volt, de hamar hozzászoktam. Általánosságban hasznos volt, hogy megismertem egy más kézilabda-kultúrát, de úgy érzem, a magyar kézilabdázás színvonalasabb" - mondta.

A törökországi Mersinben megrendezett Mediterrán Játékokon a fehérvári Nuria Benzallal a soraiban az ötödik helyet szerezte meg a spanyol nőikézilabda-válogatott. A játékos ujjtörést szenvedett, így nem tudta végigjátszani a tízcsapatos tornát. Az irányító sérülése miatt egy-két hét késéssel tud csak teljes értékű munkát végezni klubcsapata jövő héten kezdődő nyári felkészülésében.