Vágólapra másolva!
Minden jogi akadály elhárult, hogy a következő szezontól ETO-SZESE néven szerepeljen a Győr frissen élvonalba jutott férfikézilabda-csapata. Az együttes spanyol edzővel vág neki az NB I-nek.

"Régi törekvésünk volt, hogy visszaszerezzük az ETO nevet, hiszen ahogyan a szlogenünkben is benne van: a hagyomány kötelez" - jegyezte meg Décsi Gábor klubigazgató, aki elmondta, így négy év után lesz újra ETO az első osztályban.

A győri klub évtizedeken át szerepelt Győri ETO, illetve Rába ETO néven az NB I-ben. A gárda a nyolcvanas években három bajnoki címet szerzett és összesen négyszer hódította el a Magyar Kupát. Az IHF-kupát 1986-ban nyerte meg.

A korábbi szakosztály megszűnése után alacsonyabb osztályban a Széchenyi Egyetem támogatásával alakult újjá a csapat, amely az idén megnyerte az NB I/B-s bajnokságot, így jogot szerzett az élvonalbeli tagságra.

"Az egyetemmel egymásra találtunk. A koncepció, miszerint a tanulás és a sport kiegészíti egymást, nagyon jól működik, az eddigiek bizonyították, hogy van ennek létjogosultsága" - fogalmazott Décsi Gábor.

Az ETO-SZESE edzője a spanyol Magi Serra Cortina lesz, aki legutóbb az Aranda trénere volt. A gárdát erősíti ősztől a szerb válogatott kapus, Stanko Abadzic, a portugál irányító, Filipe Mota, a spanyol balszélső, Hugo Garza Hernandez, valamint Halász Levente, Simon Bence és Gebhardt Ádám.

A csapat színe újra zöld-fehér lett, megújult a klub címere és honlapja is.