Vágólapra másolva!
Minden negyedet döntetlenre hozott a férfi pólóválogatott Ausztrália ellen, így 9-9-re végződött a meccs, ez pedig a C csoport második helyét jelentette a válogatottnak. A nyolcaddöntőben Kazahsztán lesz az ellenfél.

Vizes vb, férfi vízilabda, C csoport, 3. forduló:
Magyarország - Ausztrália 9-9 (3-3, 1-1, 3-3, 2-2)
magyar gólok: Vámos 3, Hárai 2, Varga Dénes 2, Szivós, Varga Dániel

A csoport második helye, és az ezzel járó könnyebb nyolcaddöntő volt a tét a férfi pólósok utolsó vb-csoportmeccsén. A szerbek már péntek délelőtt elverték Kínát 16-9-re, ezzel megnyerték a csoportot is. Benedek Tibor együttese Kína magabiztos legyőzése után kikapott a szerbektől, az ausztrálok elleni csata győztesére a D csoport harmadikja, a vesztesre a másodikja várt, azaz Németország vagy Kazahsztán.

Ezúttal Decker Attila váltotta Nagy Viktort a kapuban, és bár Hárai Balázs és Vámos Márton góljaival kétszer is vezettünk, végül Szivós Mártonnak kellett egyenlítenie az első negyed végén.

A folytatásban többek közt a három évig Szegeden pólózó Aaron Younger góljával mentek előre az ausztárlok, a Benedek-csapat kapaszkodott utánuk, ám csak a harmadik harmad végére sikerült visszavenni a vezetést, kétszer is Varga Dániel révén. De a döntés a zárónegyedre maradt, Richard Campbell ugyanis hét másodperccel a szakasz vége előtt egyenlített.

Az utolsó negyed Varga Dénes, Campbell gólváltása után percekig nem esett találat, már csak másfél perc maradt, mikor Vámos harmadik góljával felcsillant a győzelem reménye, ám Campbell - zsinórban a negyedik góljával - megint egyenlített.

Benedek másfél perccel a vége előtt időt kért, majd a kimaradt magyar előny után az ausztrál kapitány tartott eligazítást. Az ő kéréseinek sem lett sok foganatja, a meccs döntetlen maradt, ami a magyar válogatottnak ért csoportmásodik helyet.

Vámos triplája majdnem elég lett a győzelemhez Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Várható volt, hogy nehéz meccs lesz. Az ausztrálok sok úszásos, furcsa vízilabdája ellen nem könnyű játszani, sosem volt az. Hellyel-közzel megoldottuk, és bár a távoli gólok száma kicsit sok volt, összességében most is azt tudom mondani, hogy jól haladunk előre" - nyilatkozott a Vlv.hu-nak a lefújás után Benedek.

A D csoportban Olaszország 12-6-ra verte Kazahsztánt, ezzel a kazahok végeztek a csoport harmadik helyén, így velük játszunk vasárnap 18.50-kor a legjobb nyolc közé jutásért.

A C csoport végeredménye:
1. Szerbia 6 pont
2. Magyarország 3 (32-27)
3. Ausztrália 3 (25-26)
4. Kína 0

D csoport:
Olaszország - Kazahsztán 12-6 (3-0, 3-2, 2-1, 4-3)
Németország - Románia 9-8 (4-3, 3-0, 1-2, 1-3)
A csoport végeredménye:
1. Olaszország 6 pont
2. Németország 4
3. Kazahsztán 2
4. Románia 0

Exkluzív tartalmak a Facebook-oldalunkon