Vágólapra másolva!
Óriási iramú, fantasztikusan látványos mérkőzést vívott szombaton a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO és az olimpiai és világbajnok norvég válogatott. A 28-25-re végződő meccset a klubcsapat nyerte a Magvassyba kilátogató mintegy 1300 néző előtt.

Barátságos mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - Norvég válogatott 28-25
Góllövők: Löke 3, Hornyák D. 4, Görbicz 5, Kovacsics 3, Amorim 2, Rédei-Soós 1, Tervel 1, Orbán 4, Szepesi 1, Hornyák Á. 2, Bulatovics 2., illetve Molid 3, Hall 1, Oftedal 5, Löke 2, Skogrand 6, Kristiansen 2, Jakobsen 2, Riegelhuth 1, Yttereng 1, Solberg 2

Az edzőmeccs tétmérkőzésnek is beillett volna, a játék színvonala, a játékosok elhivatottsága, és a nézők száma legalábbis erről árulkodott. A két norvég, Katrine Lunde és Heidi Löke is jól megoldották a tudathasadásos állapotot, ugyanis mindkét csapatban játszottak a 3x20 perces összecsapás során. Löke ugyanúgy kegyetlenül aprította mindkét ellenfelet a falban, és Lunde is szinte minden labdát megfogott, bármelyik kapuban is állt.

Élmény volt nézni Görbicz Anita és Löke összjátékát, Hornyák Dóra kimagaslóan kemény és eredményes játékát, Hornyák Ágnesen nyoma sem volt az egy évad kihagyásnak, és a kapuban Herr Orsolya is bravúrok sorozatát mutatta be. A mérkőzésen az ETO új játékosai is bemutatkoztak, Katarina Bulatovics első góljait is meglőtte ETO-színekben.

"Kicsit még szokatlan számomra az új játékstílus, a figurák, de biztos vagyok abban, hogy néhány hónap múlva már velem is olajozottan működnek a támadások. Mindenesetre ismét meglepett a közönség, hiszen ez csak egy tét nélküli edzőmeccs volt, mégis megtelt a csarnok. Ez nagy megtiszteltetés számunkra!" - számolt be első meccsélményeiről Katarina Bulatovics.

Hornyák Ágnes két gólt is vállalt Forrás: Győri Audi ETO KC

"Élvezetes volt a játék, de azért látom a lányokon a fáradtságot. Elég kemény napokon vagyunk túl, rengeteg erőnléti edzéssel, és a meleg is megviseli a játékosok szervezetét. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a csapat lelkesedése egy cseppet sem hagyott alább, ugyanazt az elhivatottságot látom a lányokon, mint a tavalyi szezon kezdetén" - nyilatkozott benyomásairól Ambros Martín.