Vágólapra másolva!
A hét végén rangos, négycsapatos nemzetközi nőikézilabda-tornát rendez az FTC-Rail Cargo Hungária. A Kőbányai úti csarnokban sorra kerülő Elek Gyula Kupán a házigazdán kívül a Larvik, a Rosztov-Don, valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő együttese vesz részt.

Jeney Zsolt Ákos, a nőikézilabda-szakosztályának elnöke emlékeztetett arra, hogy az új vezetőség három éve - amikor átvette a csapatot - "Vissza a csúcsra!" címmel tízéves programot hirdetett, és ennek fontos állomása a hétvégén első alkalommal sorra kerülő torna, amellyel a házigazda egykori sikeredzőjére is emlékeznek.

"Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat a 2011-es BL-győztes és idei BL-döntős norvég Larvik, a többszörös orosz bajnok a Rosztov-Don, valamint partner egyesületünk, a Siófok" - jelentette ki Jeney.

Elek Gábor vezetőedző arról beszélt, hogy két héttel a bajnokság rajtja előtt jó alkalom ez a torna arra, hogy csapata erős ellenfelek ellen mérje fel, hol tart a felkészülésben.

"Pena, valamint a junior Eb-n orrtörést szenvedett Mészáros Rea nem játszhat, ennek ellenére szeretnénk megnyerni a tornát" - fogalmazott Elek.

Szergej Belickij, a Rosztov-Don vezetőedzője kijelentette, számukra most nem az eredmény az elsődleges, hanem hogy jól felkészüljenek a szeptember közepén sorra kerülő BL-selejtezőre. Ole Gustav Gjekstad, a Larvik mestere videóüzenetében azt mondta, hogy még nincsenek BL-döntős formában, mert csak néhány hete kezdték el a felkészülést, s néhány új játékosuknak még idő kell a beilleszkedésre. Golovin Vladimir, a Siófok vezetőedzője szerint a hétvégi mérkőzéssorozat jó erőfelmérő.

A torna programja, szombat:
Larvik - Rosztov-Don 10.00
FTC - Siófok 12.00
Siófok - Larvik 16.00
FTC - Rosztov-Don 18.20

vasárnap:
Siófok - Rosztov-Don 9.30
FTC - Larvik 12.00