Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szeptember 2-án csontvelő-transzplantáción esik át, és a beavatkozás végleges gyógyulást ígérhet a rák elleni küzdelemben. A norvég szakember egy blogbejegyzésben írt a betegségéről.

Élete legkeményebb mérkőzéseként jellemezte az elmúlt hét hónap megpróbáltatásait Karl Erik Böhn, akinél február elsején leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. A magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azóta kórházi kezelésre szorul - így munkáját a decemberi, szerbiai világbajnokságra Hajdu János vette át -, történetéről egy rákbetegségekkel foglalkozó norvég honlapra írt blogbejegyzést.

"Tavaly december óta fáradtnak éreztem magam, de úgy gondoltam, majd a szerbiai Európa-bajnokság után kipihenem magam. De csak feküdni és aludni tudtam" - írta az előzményekről.

Hálás barátjának, Tom Reidar Haraldsennek, aki rávette, hogy menjen el orvoshoz.

Karl Erik Böhn Forrás: AFP/Javier Soriano

"Csendesen reagáltam a hírre, azt gondoltam, nagyon szerencsés ember voltam 48 éves koromig, hiszen kiváló emberek vettek körül, barátok, munkatársak, testvérek, és a gyerekek, Filip és Jenny" - írta.

Szerinte a legfontosabb, hogy a hitét és az optimizmusát ne veszítse el az ember, és bízzon a szakértelemben, az orvosokban és a nővérekben.

"Az élet megy tovább, és el kell fogadni, hogy a nap nem mindig süt ki. Ez az élet izgalmas része, hiszen sohasem tudhatod, mi fog történni! De azt sose feledd: sokan vannak, akiknek szüksége van a mosolyodra! Légy erős és éld az életed!"

A kezelés még nem fejeződött be, szeptember 2-án, hétfőn csontvelő-transzplantáció vár rá.

"Bevallom, kicsit megijesztettek az orvosok, amikor a transzplantáció kockázatáról beszéltek, kellemetlen volt mindezt hallani. De optimista vagyok, hogy minden rendben lesz" - írta.