Vágólapra másolva!
A Radnicki Kragujevac olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója, Vanja Udovicic lesz a megújult szerb kormány ifjúsági és sportminisztere.

A 30 éves vízilabdázót - mint párton kívülit - a Szerb Haladó Párt (SNS) és a Szerb Szocialista Párt (SPS) közösen jelöli majd erre a posztra. Udovicic azt az Alisa Maricot váltja a miniszteri székben, akit tavaly az SNS jelölt erre a posztra, azonban a média részéről nagyon sok kritika érte.

"Előbb meg kell várni, hogy megalakuljon az új kormány, mivel még én is csak jelölt vagyok. Vannak ötleteim, amelyeket szeretnék megvalósítani, de erről még korai beszélni, majd mindent a maga idejében" - idézte Udovicicet a VajdaságMa délvidéki hírportál.

Udovicic pályafutása során szerepelt a Partizanban, a Jadranban, a Posilippóban, a Pro Reccóban és a zágrábi Mladostban.

A szerb válogatottal az olimpiát leszámítva, minden jelentős tornát megnyert, 2004-ben Athénban ezüst-, a 2008-ban Pekingben és tavaly Londonban bronzérmes volt.

2005-ben és 2009-ben világbajnok, 2003-ban, 2006-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett, és a szerb válogatott színeiben hétszer nyerte meg a Világligát.