Vágólapra másolva!
Öt évre szóló névadó szponzori szerződést kötött a veszprémi férfikézilabda-klub, a bajnoki címvédő együttes a jövőben MKB-MVM Veszprém néven szerepel majd. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe készülő csapat 1,2 milliárd forintos büdzsével bír, ami még mindig jócskán elmarad az európai élmezőnyhöz képest.

Hajnal Csaba sportigazgató történelmi jelentőségűnek nevezte a pillanatot, mert mint mondta, 36 év után először fordul elő, hogy két ilyen nagy cég támogatja hosszabb távon a munkájukat.

"Szeretnénk eljutni Kölnbe, a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de saját jogon, nem turistaként" - mondta.

Nagy László, a csapat jobbátlövője arról beszélt, hogy a játékosok számára is fontos a biztos anyagi háttér, s ezt azzal viszonozzák, hogy minden mérkőzésen tudásuk legjavát nyújtják. "A csapat képes bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourba, ezen keményen dolgozunk" - szögezte le.

Nagy László Forrás: MTI/Kovács Anikó

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a gárda a város egyik brandje, s örül, hogy a csapathoz fűződő támogatói kör új partnerrel bővült, egy erős gazdasági társaság állt a klub mögé.

A csapat működtetését részvénytársaság formájában kiszervezték, az adataik nyilvánosak, így tudható, hogy 1,1-1,2 milliárd forint (négymillió euró) a klub költségvetése, és bár a Veszprémet szokás állami csapatnak titulálni, az állami cégek támogatása nem éri el a huszonöt százalékot, jelentette be Fonyó Károly elnök.

Megjegyezte, hogy ez az európai élklubokéhoz képest szerény - a Paris Saint-Germain 20 millió, a Barcelona és a Kiel 9-9, míg a Kielce 7-8 millió euróból gazdálkodhat - de bízik benne, hogy ezzel is biztosítani lehet a csapat benntartását a kontinens élvonalában.

Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója elárulta, a cégnek 2015-től opciós joga van az önálló névadó szerepre. Ráadásul a Veszprém mellett előrehaladott tárgyalásokat folytat a BL-győztes Győri Audi ETO női csapatával is.