Vágólapra másolva!

Megúszta a börtönt, mert válogatott kézis

Profi kézilabdázó volta miatt kapott enyhe büntetést a horvát nőiválogatott egyik játékosa, aki cserbenhagyásos gázolással okozott halálos balesetet Zágrábban.

A 28 éves Ivana Lovric tavaly októberben a gyalogátkelőn ütötte el egy zágrábi nőt, aki a helyszínen meghalt - írja a Magyarszo.com. A horvát válogatott irányító-átlövője ittas volt, nem állt meg, és nem értesítette sem a mentőket, sem a rendőröket. Csak másfél órával az eset után adta fel magát a rendőségen.

A zágrábi büntetőbíróság meglepően enyhe büntetést szabott ki a korábban a DVSC-ben is játszó kézisre, 18 hónapos börtönbüntetést kapott, öt évre felfüggesztve.

A bíró azzal magyarázta a nem jogerős ítéletet, hogy „profi kézilabdázóról van szó, akinek korábban nem volt semmilyen kellemetlen ügye, nézeteltérése a törvénnyel, s akinek az említett esetig nem volt semmilyen szabálysértése.”

"Milyen üzenetet küld a bíróság ezzel az ítélettel a többi profi sportoló felé, ha valakinek az élete felfüggesztett börtönbüntetést ér?!" - kérdezte Simun Babic, a három gyereket hátrahagyó nő ügyvédje, aki egyúttal jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.