Vágólapra másolva!
Elindult a jegyértékesítés a 2014-es budapesti vízilabda Európa-bajnokságra – ebből az alkalomból tartottak a szervezők sajtótájékoztatót.

Drávucz Rita és Kásás Tamás, az Eb két nagykövete együtt indította el a szoftvert, amelynek köszönhetően a Waterpolo.hu oldalon csütörtöktől meg lehet vásárolni a belépőket a csoportmeccsekre és az azt követő kieséses rendszerű találkozókra is.

„Mint ahogy nekem is, úgy sokaknak komoly kihívást jelent, hogy kinek mit vegyen karácsonyra. A vízilabda-Eb-re egy jegy tökéletesen fog mutatni a karácsonyfa alatt” – adott ötletet Beck György, a magyar szövetség társelnöke.

A sajtótájékoztatón részt vett Simicskó György államtitkár is, aki elmondta, hogy Magyarország egy sportbarát ország, ezért minden támogatást megad a kormány a sikeres Európa-bajnokság megrendezésére. „Amíg 2009-ben kettő, addig az idén Magyarország tizenkettő világversenyt rendezett, a vívó-világbajnokságtól kezdve a cselgáncs Európa-bajnokságon át a birkózó-világbajnokságig. A vízilabdát különösen szeretjük, ezért minden támogatást megadunk ahhoz, hogy minden idők legsikeresebb Európa-bajnokságát rendezzük meg Budapesten” – fogalmazott Simicskó.

Barcelonában világbajnok lett a férfiválogatott Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka is jelen volt az eseményen, ő arról beszélt, hogy evidens volt, hogy Magyarország kapja a jövő évi Eb-t. „Még ha Isztambul nagy vetélytárs is volt, nem volt nehéz elnyerni a vízilabda Európa-bajnokság megrendezését. Egyrészt az eredményeink miatt, másrészt nincs olyan ország, ahol olyan nagy érdeklődés lenne a vízilabda iránt, mint nálunk. Amikor például a horvátok rendezték az Eb-t, és nem a hazaiak játszottak, akkor üres volt a lelátó, olyan volt az elődöntő hangulata, mintha egy edzés lenne az uszodában. Ez nálunk elképzelhetetlen.”

A szövetség elnöke, Kemény Dénes röviden csak annyit nyilatkozott, hogy az idei barcelonai világbajnokságon szerzett egy arany- (férfi válogatott) és egy bronzéremmel (női válogatott) nem lenne elégedett a budapesti Eb-n. „Nem írom ezt alá, többet remélek!”

Az Eb-t 2014 július 13. és 26. között rendezik.