Vágólapra másolva!
Hajdu János megbízott szövetségi kapitány úgy látja, amint megkapja a lehetőséget a magyar nőikézilabda-válogatott élén, akkor mindig történik valami Görbicz Anitával. A győri irányító öt éve a pekingi olimpia előtt ugyanúgy megsérült, mint most, de a szakember abban bízik, hogy a decemberi, szerbiai világbajnokságon már sokat segíthet a csapatnak.

"Amikor reggel hét óra körül csörgött a telefonom és megláttam, hogy Anita keres, azonnal tudtam, hogy gond van, sérült. Miután beszéltünk, azonnal hívtam Balogh doktort, aki azt mondta tíz nap. Úgy látszik, ha én vagyok a szövetségi kapitány és Görbe csapatban van, akkor mindig történik vele valami. Így volt ez a pekingi olimpia előtt is, de meggyógyult és nagyon sokat segített a válogatottnak. Hiszem, hogy ez most is így lesz, hiszen Görbe egy macska, gyorsan gyógyul, míg Balogh doki egy varázsló, és ők ketten csodákra képesek" - nyilatkozta Hajdu János, a magyar nőikézilabda-válogatott kapitánya a szövetség honlapján.

Görbicz Anita Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szakember elmondta, nagy dilemmát okozott neki a világbajnoki keret összeállítása, mert szeretett volna több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget adni.

"Néhány fiatalabb, 1990 után született játékost is be akartam építeni a csapatba, de láttam, hogy az Európa-bajnoki bronzérmet szerzett válogatott tagjai nagyon erős köteléket alkotnak, nagyon jó szellemben, egymásért küzdenek. Ráadásul nagyon rövid idő állt rendelkezésemre, ezért ezt az ötletet elvetettem" - mondta.

"Azt is terveztem, hogy már csak a tizenhatos kerettel kezdem el a munkát Balmazújvárosban, de maradtak kérdőjelek, mostanáig nem tudtam nyugodt szívvel dönteni. Konzultáltam a közvetlen kollégáimmal, a klubedzőkkel és nem voltunk egyöntetű véleményen, ezért nem döntöttem. Időre van szükségem, de december 2-re biztosan kiderül, hogy végül tizenhatan vagy tizenheten utazunk, és tizenöt vagy tizenhat játékost nevezünk be a csoportmeccsek rajtjára."

Hajdu azt mondta, ha valaki, akkor ő nagy híve annak, hogy lehetőséget adjon a fiataloknak, de ennek most nem jött el az ideje.

"A lányok várják vissza Karl Erik Böhnt, és én biztos vagyok benne, hogy vissza is jön. A magyar válogatottnak pedig lesz akár egy teljes éve, hogy a hazai rendezésű Eb-re felkészüljön, tehetséges fiatalokkal frissüljön, és a lehető legerősebb legyen majd itthon."

A csapat Balmazújvárosban és Szegeden készül majd a vébére, és Újvidéken december 7-én, Csehország ellen kezdi meg szereplését.