Vágólapra másolva!

Félelmetes házigazda az Oklahoma City

Az Oklahoma City Thunder hatodik hazai mérkőzését is megnyerte az NBA-ben. Ezúttal a sereghajtó, a 15. mérkőzésén 14. vereségét elszenvedő Utah Jazz volt az áldozat.

A 95-73-as végeredménnyel zárult vasárnapi összecsapáson a mesterlövészek listáját 29,5-ös pontátlaggal vezető Kevin Durant úgy ért el 19 pontot, hogy a zárónegyedben már nem lépett pályára. A Thunder sorozatban hatodszor győzött, a Jazz egyhuzamban hatodik vereségét szenvedte el.

A Los Angeles Clippers öt nap alatt már a negyedik meccsét játszotta, de a Chicago elleni lett a legnagyobb sikere, ráadásul még sosem verte meg legalább 39 ponttal a Bullst. A vendégeknél az előző szezont térdsérülés miatt kihagyó Derrick Rose pénteken ismét kidőlt a sorból, és hétfőn fekszik megint kés alá.

A másik Los Angeles-i csapat, a Lakers főként a 21-ből 12 pontot az utolsó negyedben dobó Xavier Henrynek köszönheti diadalát a Sacramento felett, míg az orosz milliárdos, Mihail Prohorov tulajdonában lévő Brooklyn Netset immár kifütyültek a szurkolók a sorozatban ötödik fiaskó után.

A Netsben hiába szórt Joe Johnson 34 pontot, a Bostonból érkezett sztárkettős, Paul Pierce és Kevin Garnett összesen 22 mezőnykísérletéből csupán hét volt sikeres.

Eredmények:
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 97-109
Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 121-82
Orlando Magic - Phoenix Suns 96-104
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 95-73
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 100-86