Vágólapra másolva!
Kézilabda-nagyhatalom vagyunk, ezért is nyerhettük el a női Bajnokok Ligája Final Four-rendezését, állítja Vetési Iván. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem kizárt, hogy a rákbetegségéből gyógyuló női kapitány, Karl Erik Böhn nézőként ott lehet a decemberi, szerbiai vébén, és tavasztól ismét kapitányként dolgozhat.

"Komoly reményekkel kecsegtet a női világbajnokság, a norvég Karl Erik Böhnt helyettesítő Hajdu János megbízott szövetségi kapitány láthatóan összerakja a csapatot és ismét egységessé szervezi azt" - nyilatkozta Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

"Jól teszi, hogy most nem kísérletezik a fiatalítással, jó döntéseket hoz, amelyekhez szabad kezet kapott. Van esély arra, de viszonylag kicsi, hogy a kórházat elhagyó Böhn ott legyen Szerbiában a nézőtéren, de az esély növekedéséhez a lányoknak is minél tovább kell jutni a pályán. Ha minden jól megy, Böhn a tavasztól lehet újra a válogatottal" - mondta el a szövetség elnöke.

Böhn rengeteget hízott, ezt látni abban az interjúban is, amelyet a norvég TV2-nek adott. Az interjúért látogasson el Facebook-oldalunkra!

Forrás: vg.no

A válogatott hétfőn Balmazújvárosban kezdte meg a felkészülés utolsó szakaszát, a keretbe behívottak közül senki sem sérült vagy beteg, egyedül Görbicz Anitának fáj még a bokája, de ő is ott lesz az edzőtábor kezdetén.

Tomori Zsuzsanna a szövetség honlapján elmondta: mentálisan még fel kell dolgoznia, hogy klubjával, az FTC-vel nem jutott be a Bajnokok Ligája középdöntőjébe, ugyanakkor fizikálisan rendben van. Hozzátette, abban bízik, hogy a válogatott átlendíti a ferencvárosiakat a holtponton, új impulzusokat kapnak, és a világbajnokság rajtjára teljesen feltöltődnek.

Hajdu János szövetségi kapitány együttese december 7-én kezd a vb-n az újvidéki csoportban. Először Csehország, 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél. A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.