Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis a hetedik fordulóban könnyedén nyert 29-20-ra a vendég szentpétervári csapat ellen.

BL, A csoport, 7. forduló:
MKB-MVM Veszprém - Szanktpetyerburg (orosz) 29-20 (13-7)
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Chema Rodriguez, Gulyás 3, Ilics 3 (2), Iváncsik G. 6, Iváncsik T. 3 (1), Dzsamali 5, Ligetvári, Nagy L., Pesic 1, Ruesga 2, Schuch, Sulic 4, Terzics 1, Ugalde 1. Edző: Carlos Ortega.
Szentpétervár: Kisu, Sicko (kapusok), Blagonadezdin 2 (2), Csezlov, Junyiszebkov, Kalaras 4, Kiszeljov 3, Kovalenko 1, Kungurov, Kuzmin, Naszirov 4, Novoszelov 1, Poljakov 1, Piskin 1, Szanaskin, Szemjonov 3. Edző: Dmitrij Torgovanov.
kiállítás: 2, illetve 6 perc
hétméteres: 4/3, illetve 3/2

A veszprémiek eddig pontot sem hullajtottak, a szentpéterváriak viszont egyetlen egyet sem szereztek, a két csapat október 19-i, oroszországi mérkőzésén pedig simán, 28-15-re nyert a magyar bajnok.
Ugyan a siker azt jelenti, hogy a Veszprém matematikailag is bejutott a nyolcaddöntőbe, a veszprémiek célja a csoportelsőség, amely kedvező kiemelést biztosít a kieséses szakaszra.

A BL-ben most hosszú szünet következik, a Veszprém február 9-én legnagyobb riválisa, a német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában lép pályára. Mivel a csoportmásodik már három pontot veszített, ezért a magyar csapat kedvező pozícióját még egy ottani vereséggel is megtartja, egy esetleges idegenbeli siker pedig azonnali csoportelsőséget jelentene.

csütörtökön játszották:
Zaporizzsja (ukrán) - Rhein-Neckar Löwen (német) 26-32 (10-15)

* * *

Kettős győzelemmel jutott a Pick Szeged a férfi EHF-kupa 16-os középdöntőjébe, ugyanis a szombati visszavágón is diadalmaskodott a portugál Benfica ellen. A középdöntőben négy négyes csoportban játszanak a csapatok, a sorsolást csütörtökön rendezik Bécsben.

EHF-kupa, a 16-os középdöntőbe jutásért, visszavágó:
Pick Szeged - Benfica (portugál) 31-25 (14-10)
Továbbjutott: a Szeged kettős győzelemmel, 56-49-es összesítéssel.

Vasárnap:
Csurgó-Besiktas (török), vasárnap 19.15 (az első mérkőzésen: 31-29).