Vágólapra másolva!
Időről időre a norvég sajtóban felröppen a hír, hogy a Larvik nőikézilabda-csapata szeretné hazacsábítani a Győri Audi ETO KC világklasszis beállósát, Heidi Lökét. A Tv2.no információja szerint a tavalyi BL-döntős edzője, Ole Gustav Gjekstad már Győrben is tárgyalt emiatt.

A Tv2.no információja szerint a Larvik nőikézilabda-csapata minden követ megmozgat, hogy a nyáron hazacsábítsa Heidi Lökét. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok beállóst 2015 nyaráig köti szerződés a Győri Audi ETO KC együtteséhez, de a portál úgy tudja, egy záradék lehetővé teszi, hogy akár már 2014-ben váltson.

„Nem tudok ezzel kapcsolatban semmit se mondani, nagyon jól érzem magam Győrben” – hárította el a kérdést Löke. A portál ugyanakkor úgy tudja, a Larvik edzője, Ole Gustav Gjekstad nemrég csak azért Győrbe utazott, hogy Lökét személyesen rávegye a váltásra, igaz, ezt meg a szakember nem kívánta kommentálni.

Heidi Löke Forrás: Gyorietokc.hu

A hírek szerint Löke Sandefjordban épített egy házat, amelybe bármikor beköltözhet, ha hazatér. És bár a barátnők, Gro és Anja Hammerseng-Edin, illetve testvére Lise is Larvikban kéziolabdázbnak, a norvég klub minden bizonnyal nem tud majd versenyre kelni Heidi győri fizetésével.

„Azt hiszem, a Larvik nagyon keményen küzd majd a megszerzőséért, de a Győr nagyon, nagyon, nagyon bolond lenne, ha hagyná őt elmenni” – nyilatkozta az ETO másik norvég világklasszisa, Katrine Lunde.

Az Evz.ro portál ugyanakkor azt írta, hogy a Tunézia elleni világbajnoki nyitómérkőzésen hat gólt szerző, és ezzel a mérkőzés legjobbjának választott román balátlövő, Gabriela Perianu iránt a Győr már érdeklődött.