Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap 15 gólos győzelmet aratott Bahrein csapata felett Szigetszentmiklóson.

Felkészülési mérkőzés, Szigetszentmiklós:
Magyarország - Bahrein 30-15 (16-6)

A magyar csapat már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, rendkívül hatékony védekezéssel akasztotta meg a bahreini támadásokat. Ennek eredményeként a 22. percig mindössze egyetlen gólt kapott, miközben 14-et dobott.

A vendégek a második találatukat követően a harmadikat és a negyediket is gyorsan megszerezték, ezzel tízgólosra csökkentették a különbséget, amely aztán a szünetig megmaradt.

A második félidőre kiegyenlítettebbé vált a játék, többször fejeztek be támadást eredményesen a bahreiniek, ezzel együtt továbbra is a magyarok irányítottak, és fölényes győzelmet arattak.

A válogatott keret pénteken kezdte meg a közvetlen felkészülést a január 12-én kezdődő kontinenstornára. A térdsérülésből még nem teljesen felépült Nagy László további kezeléséről hétfőn orvosi konzílium dönt, és azt követően dőlhet el, hogy a jobbátlövő részt vehet-e az Eb-n.

Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd azonos csoportban.

A felkészülési mérkőzések további menetrendje:
december 30.:
Magyarország-Bahrein, Szigetszentmiklós 11.00
Provident Kupa, Gyöngyös:
január 3.:
Magyarország-Csehország 17.00
január 4.:
Magyarország-Fehéroroszország 13.00
január 5.:
Magyarország-Lengyelország 13.00