Vágólapra másolva!
Bár a norvég orvosok azt közölték Karl Erik Böhnnel, hogy leukémiája gyógyíthatatlan, a magyar nőikézilabda-válogatott kapitánya nem adja fel a harcot. A Nettavisen.no portál azt írja, a szakember egy titkos helyen alternatív kezelés kap, de ennél többet nem szeretne erről nyilatkozni.

"Amikor megtudtam a rossz hírt, akkor teljesen elszigeteltem magam a szállodai szobámban, és kigondoltam egy tervet. Felveszem a harcot a rákkal akkor is, ha nincs sok reményem" - nyilatkozta.

Hozzátette, nem árulja el, milyen kezelésre vállalkozik, csak akkor osztja meg a tapasztalatait, ha a program működik. Böhnnél tavaly februárban akut leukémiát diagnosztizáltak, a kezelések és a csontvelő-átültetés után ugyan novemberben egészségesnek nyilvánították, de karácsony előtt közölték vele, hogy betegsége gyógyíthatatlan.

A szakember eddig blogot is vezetett egy rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon, ahol hétfőn utolsó bejegyzését publikálta.

"Hello mindenkinek! Sajnos eljött az idő, hogy az utolsó bejegyzésemet megírjam. Reménykedtem, hogy talán hosszabb ideig írhatok ide, de ez nem valószínű. A mában élünk és kilencven százalékban magunkra gondolunk. Neked kell megvívnod a harcaidat, nem szabad mások elvárásával foglalkoznod. A többiek jól elvannak a saját bajukkal, bízz magadban, és hidd el, hogy elég jó vagy.

Biztosan mondhatom, hogy az elmúlt évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézséggel, különösen amikor karácsony előtt megkaptam a halálos ítéletemet. De január 3-án úgy éreztem, most vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nehéz elmagyarázni, hogy mi okozta ezt, de az átélt dolgok segítettek, hogy pozitívan viszonyuljak az élethez, és ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk" - idézte az Nso.hu a norvég szakembert.