Vágólapra másolva!
Vujity Tvrtko a Facebookon írt nyílt levelet régi ismerősének, Vetési Ivánnak, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének. A médiaszemélyiség a női válogatott leukémiában elhunyt szövetségi kapitánya, Karl-Erik Böhn temesén legalább egy válogatott játékost látna.

Nem lesz magyar kézis Böhn temetésén

Tvrtko Vetésinek címezte a levelet, de tudva, hogy a tartalma "a magyar kézilabda társadalom sok tagjának is szól". Arra kéri a szövetség elnökét, hogy legyen legalább egy válogatott játékos Böhn temetésén. Mint írja, számos telefonhívást váltott sportági vezetőkkel, akik "mindannyian azt mondták, hogy IGEN, ott kell(ene) lennie valakinek a magyar nemzeti csapat tagjai közül, DE..."

Majd azt írja, ez most olyan eset, amelynél nincs "de", példának pedig Fűzy Ákos, illetve Marian Cozma temetését hozta fel.

Tvrtko maga is felajánlja egy játékos utaztatásának költségeit, bár tudja, a szövetség is megtette ezt korábban. "Ebben a pillanatban önbecsülésünkről, emberi méltóságunkról van szó. Nem pusztán a kézilabdásokéról. A magyarokéról."

"Szívszorító érzés arra gondolni, hogy esetleg senki nem lesz ott szövetségi kapitányunk végtisztességén azok közül, akik egykor a levegőbe dobálták a nagy sikerek pillanataiban. Hogy senki nem lesz, aki a magyar válogatottak közül fejet hajt egy olyan ember sírja előtt, akit piros-fehér-zöld magyar nemzeti színű mezben temetnek el. Ez volt a végakarata! És ez a végakarat minket is kötelez."

Tvrtko teljes levele itt olvasható.