Görbiczék begyűrték a Ljubljanát

Győr, 2014. február 16.

A győri Eduarda Idalina Amorim (b) és a szlovén Andjela Bulatovic a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő, II. csoport, 3. fordulójában, a Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana mérkőzésen Győrben 2014. február 16-án.

MTI Fotó: Beli
Győr, 2014. február 16. A győri Eduarda Idalina Amorim (b) és a szlovén Andjela Bulatovic a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő, II. csoport, 3. fordulójában, a Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana mérkőzésen Győrben 2014. február 16-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Ha nem is szárnyalt, de győzött a Győr nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában a Krim Ljubljana ellen, ezzel három forduló után öt ponttal közel került a négyes döntőhöz.

Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. forduló:
Győri Audi ETO - Krim Ljubljana (szlovén) 27-24 (14-12)
Győr: Lunde, Löke 4, Görbicz 5 (1), Kovacsics 2, Amorim 6, Orbán 1, Bulatovic 6. Csere: Hornyák D, Korsós 1, Tervel, Hornyák Á., Bognár-Bódi 2. Vezetőedző: Ambros Martín.
Kétpercesek: 2
Ljubljana: Stefanisin, Wörz 2, Bulatovic 1, Penezic 6, Krpez 5, Zrnec 3, Manea 3. Csere: Grubisic, Piedade 1, Mavsar, Lazovic 3, Marincek, Zulic, Tolnai, Potisek. Vezetőedző: Tiselj Tone.
Kétpercesek: 2.

Két forduló után egy-egy győzelemmel és döntetlennel várta a Győr a BL második csoportkörének újabb hazai meccsét, pontosabban az ideiglenes otthonban, az Egyetemi Csarnokban vívott Ljubljana elleni rangadóját.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, 3-1-es előnyre tettek szert, ám a győriek gyorsan magukhoz tértek, s még az első tíz percben fordítani tudtak. A folytatásban állandósult a magyar csapat 2-3 gólos előnye, a Ljubljana nem tudott közelebb zárkózni, igaz, Görbiczék sem voltak képesek jobban ellépni riválisuktól. A szünetre 14-12-es állásnál vonultak el a csapatok.

Eduarda Amorimot Andjela Bulatovic kínozza Forrás: MTI/Beliczay László

A második félidőben sem változott a meccs képe: a Krim szívósan tapadt ellenfelére, a játékrész derekán pedig kétszer is fel tudott zárkózni egy gólra. A hajrára fordulva aztán úgy tűnt, a Győr eldönti a találkozót, többször sikerült négy góllal elhúznia, az utolsó percekben azonban több hiba és rontott büntető is borzolta a hazai szurkolók idegeit. A címvédő az izgalmak ellenére nem engedte ki a kezéből a győzelmet, s végül három góllal megnyerte a találkozót.

"A hazai meccseink most ilyenre sikerednek, ebben biztos közrejátszik a csarnokváltás, a másikat jobban a magunkénak érezzük. Talán idén jobban játszunk idegenben" - árulta el Görbicz Anita a DigiSport riporterének. "Nagyon bízom abban, hogy a final fourra jobb formában leszünk, mint most. Fejlődünk, nagyon sokat dolgozunk, bízzunk abban, hogy májusban ez meg is mutatkozik majd."

A sikerrel a Győr három meccs után 5 ponttal áll a csoportkör felénél, a Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég) meccset később játszák.

Az állás: 1. Győr 5 pont/3 mérkőzés, 2. Podgorica 3/2, 3. Ljubljana 2/3, 4. Larvik 0/2 - az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyesdöntőbe.