Vágólapra másolva!

A Veszprém nincs biztonságban a BL-ben

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a BL-nyolcaddöntők kisorsolása után.

"Örülnünk kell annak, hogy a Vardart elkerültük, de ettől még nem érezhetjük magunkat teljes biztonságban, mert a Wisla Plock is klasszisnak számító csapat" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak a tréner. "A lengyel együttes tudását bizonyítja, hogy hazai közönsége előtt a korábbi Bajnokok Ligája-győztes THW Kiel együttesétől csupán egygólos vereséget szenvedett. Keményen meg kell majd dolgoznunk azért, hogy az első mérkőzésen idegenben is tartani tudjuk a lépést."

Ortega kitért rá, a rivális edzője honfitársa, Manuel Cadenas Montanés, aki nagy tiszteletnek örvend a kézilabda világában.

A rivális Nikola Eklemovics személyében magyar válogatottat, mellette pedig román, szlovén, bosnyák, spanyol, szerb és horvát légiósokat is foglalkoztat.

A csoportselejtező meccseken a lehetséges 20-ból csupán 8 pontot begyűjtő lengyel vetélytársat Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya sem véli lebecsülendő ellenfélnek. „Sok jó külföldi játékost szerződtettek, és úgy tűnik, minden posztra megtalálták az emberüket" - hangsúlyozta Nagy László. "A dán Aalborg együttesével valószínűleg jobban jártunk volna, de ez csak feltevés. Nehéz lesz az első meccsen idegenben, körülbelül olyan légkörben, amit a mi szurkolóink szoktak teremteni a Veszprém Arénában. Ettől függetlenül nekünk olyan eredmény birtokában kell majd hazatérnünk, ami egy, a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé pályázó együtteshez méltó.”

A Plock-i csapat március 22-én rendezné meg az első mérkőzést, ezt a javaslatot viszont a televíziós közvetítési tervek ismeretében az EHF csak később hagyhatja jóvá.