Vágólapra másolva!
A címvédő, már korábban a négyes döntőbe jutó Győr hazai pályán két góllal legyőzte a norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, ezzel csoportelsőként zárt.

női BL, középdöntő, II. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Győri Audi ETO KC - Larvik HK (norvég) 31-29 (14-12)
Győr:
Herr, Löke 5, Hornyák D., Korsós 1, Görbicz 7 (6), Bulatovic 6, Bognár-Bódi 3. Csere: Lunde, Kovacsics 3 (1), Amorim 4, Soós, Tervel, Orbán 1, Hornyák Á. 1. Kétpercesek: 2. Vezetőedző: Ambros Martín.
Larvik: Hasanic, Edin 11, Kristiansen 2, Breivang, Hammerseng 3, Rigelhuth Koren, Johansen 3. Csere: Blanco, Kristiansen T., Mörk 7, Breistoel, Sulland 2, Stange 1, Loke, Lund. Kétpercesek: 3. Vezetőedző: Ole Gustav Gjekstad.

A Rába-parti együttes a két csapat február hetediki összecsapásán vendégként 29-23-ra nyert, ám az itthoni meccs elején a norvégok voltak 2-3 gólos előnyben. A szünetig beleerősített a magyar bajnok, így 14-12-vel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után az Edin vezette Larvik kétszer is kiegyenlített (23-23, 24-24), ám Görbiczék nem kerültek hátrányba, és végül sorozatban 24. BL-mérkőzésükön is veretlenek maradtak.

"Gratulálok a Larviknak, remek mérkőzés volt két BL-ben edződött és korábbi nyertes csapat között" - fogalmazott Ambros Martín, a hazaiak edzője. "Csak pozitívumot tudok mondani a csapatunkról, nemcsak a mai játékot illetően, de az egész tavaszi formát illetően is, veretlenül sikerült menetelnünk egy olyan csoportban, amely véleményem szerint egy Final Fourral felért. Bárhogyan is végződik számunkra a szezon, mindenkinek jár a gratuláció. A mai mérkőzést illetően nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely minden teher nélkül érkezett Győrbe, az első félidőben több rossz periódust is okoztak nekünk. Nagyon örülök a győzelemnek!"

Az ETO csoportgyőztesként a másik négyesben második helyezett dán Midtjyllanddal játszik május 3-án a budapesti Final Four elődöntőjében.

További eredmény:
Krim Ljubljana (szlovén)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 26-30 (15-17)

A csoport végeredménye:
1. Győr 10 pont
2. Buducsnoszt Podgorica 9
3. Larvik 3
4. Krim Ljubljana 2