Vágólapra másolva!
A 23 éves japán szélső, Kozi Takei egy szezon alatt berobbant a vízilabda ob I mezőnyébe. A tavaly nyárig ismeretlen pólós már 54 gólt dobott eddig a RacioNet Honvéd színeiben a bajnokságban, játékával mindenkit meglepett.

Kozi Takei tavaly nyáron hívta fel magára a figyelmet, amikor a japán vízilabda-válogatott tagjaként a magyar és a szerb csapat ellen összesen tíz gólt lőtt a 2013-as Világliga cseljabinszki döntőjében. Teljesítményével meggyőzte a magyar szakembereket is, ezért szerződést kapott a RacioNet Honvédtól.

"Gumikeze van, fantasztikus mozdulatokat tud, amelyeket nem lehet tanítani. Benne van a genetikájában, az ősei között biztos volt egy ismeretlen olimpiai bajnok" – viccelődött Kozi csapattársa, a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Kiss Gergely.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője kezdetben szkeptikus volt a játékost illetően, de aztán Takei teljesítménye őt is meggyőzte.

"Illik a szerkezetünkbe, egy igazi góllövő játékos. Ráadásul ritkán hibázik, nagyon jó százalékkal lő kapura, egy lövésnél többet nem szokott rontani. Emellett hihetetlen gyorsasággal érti meg a taktikai feladatait, pedig nem is igazán beszéli a magyar nyelvet" – dicsérte játékosát a Sportklubnak adott nyilatkozatában Vad.




Takei a szombati, Ferencváros elleni mérkőzésen is bizonyított, két gólt is szerzett a férfi ob I-es bajnokság 23. fordulójában, bár a mérkőzés kulcsszakaszában éppen ő rontott ziccert, és ezzel a Honvéd magának tette nehézzé a mérkőzést.


"5-3-ra vezettünk, amikor Kozi drágám ziccerben valami japános megoldást választott, nem is tudom, talán valami kosármozdulattal próbált gólt szerezni, pedig ezeket a helyzeteket ő nemhogy száz-, de ezer százalékkal be szokta lőni" – csóvált kissé a fejét Vad Lajos a Ferencváros elleni győzelmet követően.

A Széchenyi Bank-FTC végig kiélezett meccsre kényszerítette az esélyesebb Honvédot, de a hajrában elidegeskedték a meccset, Takei viszont higgadt maradt, és a végjátékban 9-8-as vezetésüknél ő vitte be a kegyelemdöfést.

Férfi ob I-es bajnokság, 23. forduló:

Széchenyi Bank-FTC – RacioNet-Honvéd 8-10 (1-2, 2-2, 3-2, 2-4)

FTC: Gárdonyi – Szabó B. 4, Ernyey, Bóbis 2 (1), Swift, Martin 1, Roach. Csere: Vogel Simon 1, Francsics, Paján, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt

Honvéd: Gergely – Kovács, Mátyás, Szőke 2, dr. Kiss 1, Takei 2, Fülöp 2. Csere: Boros 1, Illés 1, dr. Steinmetz B. 1, Tóth, Simon. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 2/11, illetve 3/11
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Mátyás (21.)

A mérkőzés után a vendégek edzője, Vad Lajos és csapatkapitánya, Gergely István, valamint a hazaiak legeredményesebb pólósa, Szabó Botond értékelte az összecsapást.



További eredmények:

Valdor-Szentes – Lactiv-Vasas 7-8 (4-3, 1-3, 1-1, 1-1)
OSC-Újbuda – BVSC-Zugló 14-14 (3-3, 4-3, 5-3, 2-5)
PVSK-Füszért - Debreceni VSE 4-9 (1-2, 1-2, 1-2, 1-3)
KSI SE - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-19 (0-5, 1-5, 4-4, 3-5)
Hegyvidék-Ybl – Kaposvári VK 11-16 (1-5, 2-4, 5-6, 3-1)