Vágólapra másolva!
A kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek legkiélezettebb párharcán egymásnak esett a Kielce és a Löwen nemzetközi elithez tartozó két edzője. Dusebajev kiosztott egy gyomrost Gudmundsonnak, és azzal vádolta, hogy egy obszcén gesztussal provokálta őt.

Elszabadultak az indulatok a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek legnagyobb rangadóján vasárnap. A Vive Targi Kielce nemrég kinevezett edzője, Talant Dusebajev a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal vádolta Gudmundur Gudmundssont, a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzőjét, hogy a mérkőzés alatt tiszteletlenül viselkedett vele. Felállt, és meg is mutatta, szerinte mit tett a vendégek izlandi edzője: az orális szex (itt: szopás) egyezményes jelét mutatta neki, ami azért lenne furcsa, mert végül a Kielce nyert, azaz a Löwen veszített (itt: szopott).

Már a mérkőzés sem zajlott nyugodtan, a lefújás után a két edző kiabálni kezdett egymással, majd Dusebajev a felvételek szerint be is húzott egyet Gudmundssonnak, aki ezen annyira meglepődött, hogy fetrengeni is elfelejtett.

A sajtótájékoztatón aztán Gudmundsson azzal vágott vissza Dusebajev vádjaira, hogy a kirgiz születésű spanyol szakember „egy hazug”, és soha életében nem tapasztalt még olyat, hogy egy edző hazudjon. Erre Dusebajev csak annyit mondott tört angolsággal, hogy az izlandi egy provokátor. Itt található a sajtótájékoztatóról készült felvétel.

A Kielce–Löwen a nyolcaddöntők legnagyobb rangadója (bár sok más párharc, köztük a Plock–Veszprém is váratlan eredményt hozott), nem csoda, hogy itt szaladtak el az indulatok leginkább, ráadásul Dusebajevről tudjuk, hogy ritkán válogat az eszközökben. A párharc első meccsét 32-28-ra nyerték meg a lengyelek.