Vágólapra másolva!
A kezdődő szívinfarktus miatt megműtött Szivós Márton hálás a csapattársainak, hiszen ők erőltették, hogy a világbajnok vízilabdázó kórházba menjen.

"Úgy érzem, hogy minden oké, jól vagyok, nem fáj semmim" - kezdte a Waterpolo.hu-nak Szivós. "Muszáj végigmenni a vizsgálatokon. Most még két-három napig bent leszek a kórházban, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre."

Szivós az Európa-bajnokságon ugyanakkor ott akar lenni, csak ez a cél lebeg a szeme előtt. "Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba, pláne, hogy már el is távolították. Semmilyen előjele nem volt a rosszullétemnek, és örülök, hogy ennyivel letudtam ezt az egészet. Külön köszönet jár a csapattársaimnak, mert nem akartam kórházba menni, mondtam, valami kis görcs, kis fájdalom, elmúlik, semmi vész. De ők csak erősködtek, hogy nézessem meg magam, mert ezt nem lehet ennyivel elintézni. Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy meggyőztek."

Szivós köszönetet mondott az Uzsoki utcai kórházban dolgozóknak is, akik először vizsgálták meg. "A válogatott orvosa, Gábor Tóni bácsi miatt mentünk oda, és persze Merkely Béla professzornak, Molnár Levente doktor úrnak és a városmajori szívklinika munkatársainak is köszönöm. És mindenkinek, aki aggódott értem, ezúton is üzenem: hálából meg fogok gyógyulni."

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor így nyilatkozott a Vlv.hu-nak: "Az egész magyar válogatott és a magam nevében aggódásomat és sajnálatomat fejezem ki a Szivós Marcival történtek miatt. Köszönetemet szeretném kifejezni a gyors orvosi beavatkozásért dr. Gábor Antal csapatorvosnak és a dr. Merkely Béla által vezetett városmajori szív- és érgyógyászati klinikának. Bármennyire is nélkülözhetetlen egyénisége Marci a magyar vízilabdának, elsősorban mint barátja kívánom, kívánjuk gyógyulását és természetesen, ahogy ez lehetséges, visszavárjuk a csapatba."

A péntek este Budapesten lejátszott Vasas-Szeged bajnoki mérkőzés negyedik negyedében Szivós hirtelen mellkasi fájdalmat érzett, ennek ellenére végigjátszotta a találkozót, amelyet 10-9-re megnyert a csapata, ő pedig a mezőny legeredményesebbjeként három gólt szerzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre.