Vágólapra másolva!

New York legbátrabb közszolgái péppé verték egymást

A New York-i rendőrök-tűzoltók barátságos, jótékonysági jégkorongmeccse a legkevésbé sem volt barátságos. A magasztos eszmék háttérbe szorultak miközben New York legbátrabb közszolgái péppé verték egymást a jégen.

Gyönyörű hagyomány, hogy a New York-i rendőrök és tűzoltók minden évben összejönnek, hogy egy jótékonysági hokimeccsel emlékezzenek meg arról, „milyen felemelő dolog a sportszerűség és más emberek szolgálata”. A 41. alkalommal megrendezett FDNY (tűzoltók)-NYPD (rendőrök) mérkőzés azonban nem ilyen magasztos eszmék szellemében zajlott.

Sem a Deadspin, sem a NYmag nem tudja, mi robbantotta ki a verekedést, de a két kapuson kívül nagyjából mindenki más részt vett benne. A szurkolókat sem hagyta hidegen a bunyó, a felvételeken lehet hallani, hogy teli szájjal szidják a rendőröket. Az Instagramot elözönlétték az esetről készült közeli videók, itt van egy jó, itt egy másik, ez meg konkrétan testközelből készült.

Bár a legutóbbi öt meccset a tűzoltók nyerték, most a rendőrök győztek 8-5-re. Arról nincs hír, mennyi pénzt sikerült felhajtani a jótékonysági kezdeményezés idei kiadásával.