Vágólapra másolva!
Nagy László személyében kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szurkolója is akadt az immár szintén kétszeres BL-aranyérmes győrieknek vasárnap este a Papp László Arénában. Az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya három olyan tényezőt is megnevezett, amelyek a Győri Audi ETO újabb nagy sikeréhez vezettek.

"Kalapot emelek a 'kolléganők' előtt, nagy, igen kemény, és küzdelmes meccset játszottak, helyén volt a szívük és valójában a kezdéstől a lefújásig kezükben tartották a játék irányítását" - értékelt Nagy László. "A BL-győzelemhez először is kellett egy végig masszív, és kellőképpen agresszív védekezés, másodszor a védelem mögött egy kiemelkedően jó kapusteljesítmény, végül, de nem utolsó sorban pedig a jó százalékkal befejezett támadások, amelyek többször is sakk-matt helyzetet alakítottak ki a montenegróiak kapuja előtt. A teljesen tökéletest csak azért nem mondhatom ki, mert úgy tűnt, hogy a norvég Heidi Lökét a beállós poszton most nem igazán találták meg a csapattársai. A kitűnő bizonyítványon ez viszont semmit se rontott."

Nagy Lászlónak sokan tették fel a kérdést az Arénában, hogy tudna-e párhuzamot vonni a győriek és a veszprémiek BL szereplése között.

"Nem hiszem, hogy találhatnék hasonlóságot azon kívül, hogy ők és mi is a magyar színeket képviseltük, illetve képviseljük a legrangosabb európai klubtornán. A Győr magyar közönség előtt játszhatott, és címvédőként indult csatába, mi a Final Four újoncaként Németországba készülünk, ahol egy német csapat ellen kell megvívnunk az elődöntős csatánkat. Ráadásul egy olyan meccsen, ahol a hazai közönség aránya a külföldi szurkolókhoz képest elsöprő többséget mutat majd. Erős bennünk a motiváció, és még erősebb lesz május 31-én, amikor Kölnben megmérkőzünk a THW Kiel csapatával. Nagyon szeretnénk visszavágni nekik."

A héten a veszprémiek elveszítették az egyik légiósukat, a 22 éves átlövő Imán Dzsamalit, aki az első vizsgálatok megállapítása szerint keresztszalag-szakadást szenvedett.

"Az MRI-vizsgálatok ugyanakkor nem mutattak ki szakadást, így talán a gyógyulás időszaka is rövidebb lesz. Kívánjuk Imánnak, hogy mielőbb épüljön fel, és akkor a kölni Final Four mérkőzésein talán újra a csapat rendelkezésére tud állni."

Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter