Lunde: Briliáns játékot nyújtottunk

kézilabda, győri audi eto
Budapest, 2014. május 4. A bajnok Győri Audi ETO KC játékosai ünnepelnek az MVM női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) mérkőzés után a Papp László Sportarénában 2014. május 4-én. A győri csapat megvédte címét, miután 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Ambros Martín kis ünneplést engedélyez csapatának, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-nak, hogy aztán elkezdhessék a felkészülést a bajnoki fináléra. Herr Orsolya szerint mindenki ott volt fejben a Buducnost elleni 27-21-es győzelemkor, Katrine Lunde negyedik BL-trófeáját nyerte, Eduarda Amorim szerint ez volt a szezonbeli legjobb teljesítmény.

Megvédte címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, amely az első négyes döntő fináléjában 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducnostot a budapesti Papp László Sportarénában. A sorozat legeredményesebb játékosa Görbicz Anita lett 87 góllal.

Ambros Martin, a Győr vezetőedzője elmondta: tudták, hogy nehéz lesz a Final Four, de a játékosok megbirkóztak a feladattal. " A középdöntőben a Buducnost volt a legjobb csapat szerintem, de most, amikor a legfontosabb volt, akkor a Győr nyert. Amikor a játék dominált és nem a verekedés, akkor érezni lehetett, hogy csak mi győzhetünk. A szezonban van még egy fontos feladatunk, a magyar bajnoki cím megvédése. Most jöhet egy kis ünneplés, aztán arra kell figyelnünk" - nyilatkozott.

Örömtánc az Arénában Forrás: MTI/Kovács Anikó

Görbicz Anita is úgy érezte, hogy jobb volt a Győr, de egy pillanatra sem lehetett kiengedniük: "Abból már az elődöntőben baj volt. Nagyon jók voltunk az egész BL-ben, egyszer sem kaptunk ki, ez is bizonyítja, hogy méltó helyre került a trófea, és megérdemelten védtük meg a címünket."

„A Győrnek sokkal nagyobb tapasztalata van az ilyen hőfokú meccseken, mint nekünk. Játékosaim nem játszottak azon a szinten, hogy esélyünk legyen a győzelemre. Remélem, a következő szezon még jobb lesz.” - mondta Dragan Adzic, aki beszélt sérültjeiről is. „Cvijic nyaka a hajrában sérült meg, elvesztette az eszméletét is, míg Lazovic hétfőn MRI-vizsgálatra megy, de valószínű, az ő sérülése is súlyos.”

„Örülök, hogy a tavalyi év után idén is sikerült nyernünk. Mit mondhatnék? Minden sikerült, nagyon örülök! Nem ilyen játékra számítottunk az ellenféltől, de nekünk nagyon jól ment, mindenki ott volt fejben. A nézőtéri hangulat fergeteges volt, ebben a sportarénában egyébként is ritkán játszik az ember” - mondta Herr Orsolya, aki kevés lehetőséghez jutott a négyes döntőben.

Katrine Lunde negyedszer nyert BL-t Forrás: Origo

Nem úgy, mint Katrine Lunde, aki negyedszer lett Bajnokok Ligája-győztes. „Boldog vagyok, nagyon jó a csapatunk és jó ellenfelet győztünk le. Tudtuk, hogy a védekezésük kemény, és reméltük, hogy a szombati, hosszabbításos elődöntő után fáradtabbak is lesznek. Hihetetlen, hogy egymás után kétszer is BL-t nyertünk” - nyilatkozta. „Áldom az eszemet, hogy annak idején a megfelelő csapatot választottam. Briliáns játékot nyújtottunk és a végén nekem is volt néhány parádém. Kapusként nekem sokkal jobban tetszett az oda-visszavágós párharc, két nap alatt két ilyen mérkőzés igazán megterhelő.”

Bognár-Bódi Bernadett azt emelte ki, hogy annyira jól játszottak, hogy az utolsó három-négy perc már tét nélküli volt. Heidi Löke a fantasztikus atmoszférát méltatta. „Ilyen közönség előtt nem lehetett rosszul teljesíteni. Az elejétől kezdve tökéletesen védekeztünk, és Katrine is fantasztikus volt a kapuban.”

Bognár-Bódi Bernadett Forrás: Origo


Eduarda Amorimot teljesen feldobta a környezet. „Külön öröm, hogy az új lebonyolítási rendszerben is képesek voltunk csúcsra jutni. Szerintem most játszottunk a legjobban, hatvan percen keresztül koncentráltan kézilabdáztunk, egységesek voltunk, és a szezon legjobb védekezését produkáltuk.”

Milena Knezevic alaposan megkapta a magáét a győri közönségtől, minden labdaérintését füttykoncert fogadta, amit Görbicz márciusi lefejeléséért érdemelt ki.

„A Győr nagyobb akarattal vágyott a győzelemre, és azt se felejtsük el, hogy a négyes dntő legfiatalabb csapata a mienk volt. A középdöntő két meccsén mi voltunk a jobbak, ezt a mérkőzést elrontottuk. De jövőre csatlakozik hozzánk Katarina Bulatovic, és vele még jobbak leszünk. Nem volt rossz Budapesten játszani, de azért én jobban szeretek a saját közönségünk előtt kézilabdázni” - mondta.

Bulatovic annak örült, hogy BL-győzelemmel búcsúzhat Győrtől. „Ez a lehető legjobb dolog, amivel új fejezetet kezdhetek a pályafutásomban” - mondta. „A szombati elődöntő után tudtuk, hogy ellenfelünk fáradtabb lesz, kemények és határozottak voltunk, jól osztottuk be az energiánkat.”

Az eddigi magyar győztesek

BL (BEK):
1982: Vasas, 1999: Dunaferr, 2013: Győr, 2014: Győr

KEK:
1978: FTC, 1981: Bp. Spartacus, 1995: Dunaferr, 2011: FTC, 2012: FTC

EHF-kupa:
1995: Debrecen, 1996: Debrecen, 1998: Dunaferr, 2005: Cornexi, 2006: FTC


A BL-győztes Győr csapata: Katrine Lunde, Heidi Löke, Hornyák Dóra, Korsós Dorina, Herr Orsolya, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Eduarda Amorim, Soós Viktória, Raphaelle Tervel, Orbán Adrienn, Szepesi Ivett, Sirián Szederke, Boczkó-Hornyák Ágnes, Katarina Bulatovic, Bognár-Bódi Bernadett
vezetőedző: Ambros Martin
edző: Danyi Gábor