Vágólapra másolva!
Garázdaság bűntettéért a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és eltiltotta a magyarországi kézimeccsektől a Győr-Buducsnoszt BL-döntőn randalírozó két montenegrói szurkolót. Az ítélet jogerős.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban tárgyalta a két montenegrói, S. M. és B. L. büntetőügyét.

A címvédő Győri Audi ETO a Final Four döntőjében 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok Buducsnoszt Podgoricát a Papp László Sportarénában. A csarnokban hozzávetőleg háromszáz Buducsnoszt-szurkoló volt, közülük néhány székeket tépett fel, és dobálózni kezdett.

Az ítélet szerint a mérkőzés kimenetele miatt indulatos Podgorica-szurkoló, S. Milos a tömegbe dobott egy leszakított ülőlapot és megütött egy férfit, B. Lazar pedig próbált ököllel megütni egy intézkedni szándékozó biztonsági őrt, ezután belerúgott egy székbe, majd egy másikba beletaposott.

A bíróság szerint a vádlottak magatartása erőszakos és kihívóan közösségellenes volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A bíró mindkét vádlottat társtettesként, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Emellett "a Magyar Kézilabda Szövetség, illetve az Európai Kézilabda Szövetség versenyrendezésében Magyarország területén megrendezésre kerülő valamennyi kézilabda sportesemény, mint sportrendezvények látogatásától" 3 évre eltiltották őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy a sporteseményen négy embert, köztük két külföldit állítottak elő.