Vágólapra másolva!
Ugyan a januári, Ukrajna elleni vb-előselejtezőn történt verekedés miatt három mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Európa Kézilabda Szövetségtől Miha Zvizej és Uros Zorman, utóbbi mégis együtt készül a szlovén válogatottal, és reméli, hogy fellebbezése célba ér. Ha az EHF megkönyörül rajta, akkor játszhat a magyarok elleni, júniusi világbajnoki selejtezős párharcon.

Kihirdette a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét Boris Denic, a szlovén férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A névsor érdekessége, hogy szerepel benne Uros Zorman, aki elvileg nem léphetne pályára.

Az Európai Kézilabda Szövetség múlt pénteken döntött úgy, hogy a januári, Ukrajna elleni mérkőzés tömegverekedésében résztvevő Zormant és honfitársát, Miha Zvizejt (illetve az ukrán Olekszandr Seveljovot) három mérkőzésre szóló eltiltással sújtja

A két szlovén fellebbezett, és bár Zvizej sérülés miatt nem léphet pályára, Zorman együtt készül a válogatottal. „Várjuk az EHF döntését, hogy elutasítja vagy elfogadja a fellebezésünket” - nyilatkozta Denic.

A szlovén válogatott kerete:
kapusok: Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Primoz Prost (Göppingen), Gorazd Skof (Nantes)
mezőnyjátékosok: Jure Dolenec, Dragan Gajic, Matej Gaber, Vid Kavticnik (mind Montpellier), Luka Zvizej, Borut Mackovsek, David Miklavcic, Sebastian Skube, Uros Bundalo (mind Celje), Marko Bezjak, Jure Natek (mindkettő Magdeburg), Simon Razgor (Maribor Branik), Dean Bombac (Pays d'Aix), David Spiler (Breszt Meskov), Uros Zorman (Vive Targi Kielce), Peter Pucelj (klub nélküli)

Huszonkét fős bő keretet hirdetett szerdán Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A május 31. és június 1. között Kölnben a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő veszprémi játékosok június 3-án csatlakoznak a nemzeti együtteshez. A keret hétfőtől készül együtt Nyíregyházán, majd június 3-tól Veszprémben folytatja a gyakorlást.

A válogatott keret:
kapusok: Mikler Roland (Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya), Szalafai Gábor (Gyöngyös)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Szeged), Balogh Zsolt (Szeged), Nagy László (Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (PSG), Lékai Máté (Celje), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
beállók: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Tatabánya), Ilyés Ferenc (Szeged), Putics Barna (Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged), Varsandán Milán (Gyöngyös)

A program:
május 29., 18.00, Nyíregyháza: Magyarország - Románia - felkészülési mérkőzés
június 8., 14.30, Veszprém: Magyarország - Szlovénia - vb-selejtező
június 15., 18.00, Velenje: Szlovénia - Magyarország - vb-selejtező