Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség magyarázatot várt az RTL Klubtól, amiért a csatorna vasárnap, a szlovénok elleni vb-selejtezőn a rendes játékidő letelte előtt megszakította a közvetítést. Az RTL állítja: írásban kérte a szövetséget a pontos menetrend betartására, ám az nem valósult meg, így tehetetlenek voltak a helyzetben. 

Az RTL Klub nem vállalja a felelősséget a történtekért, sőt épp ellenkezőleg: szerdai közleményükben a kézilabda-szövetségre hárítják a felelősséget.

"Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy amennyiben figyelembe vették volna előzetes írásbeli kérésünket, és a mérkőzést nem másfél perces késéssel kezdik, mindez nem történt volna meg, és a mérkőzés teljes egészében adásba kerülhetett volna" - írja hivatalos közleményében az RTL Klub vezetése.

A csatorna állítása szerint még májusban jelezték a szövetségnek, hogy a vb-selejtező napján nagyon szoros a programrendjük, így az esetleges csúszáshoz nem tudnak korlátlanul alkalmazkodni.

"Ennek ellenére mindent elkövettünk, hogy a sajnálatos eset ne történjen meg: a tervezetthez képest 16 perc csúszást még így is megoldottunk, többre azonban nem volt lehetőségünk: a Szerencsejáték Zrt-vel kötött szerződésünk (illetve az Szrt. működését szabályozó törvény) pontosan rendelkezik arról, hogy a Hatoslottó sorsolásának meddig kell adásba kerülnie. Ez az időpont 16:15. Ráadásul minden további csúszás a Híradó pontos indulását is lehetetlenné tette volna, ami szintén nem elfogadható" - olvasható Kolosi Péter programigazgató nyílt levelében.

A Veszprémben rendezett összecsapást 25-22-re nyert Mocsai Lajos csapata, a visszavágóra vasárnap kerül sor Velenjében.