Gálázott és elődöntős a vízilabda-válogatott

Szivós Márton Budapest, 2014. július 19.
Szivós Márton örül a góljának a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Németország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 19-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. július 19. Szivós Márton örül a góljának a budapesti vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Németország mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A szerbek elleni eufória után álmosan kezdett a magyar válogatott Németország ellen, de a második negyedtől elkapta a csapat a fonalat. A kapuban feljavult Nagy Viktor, a mezőnyben pedig Varga Dénes szórta a gólokat. A 16-8-as győzelemmel a magyar válogatott az utolsó csoportmeccstől függetlenül biztosan elődöntős a hazai rendezésű Eb-n. 

Vízilabda-Eb, férfiak, B csoport, 4. forduló, 2014. 07. 19. Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Magyarország-Németország 16-8 (3–4, 4–5, 0–3, 1–4) - élő közvetítés
Gól:Varga Dénes (5), Hosnyánszky (2), Vámos (2), Hárai (2), Varga Dániel, Madaras, Szivós, Decker Á., Erdélyi, ill. Stamm (2), Nossek (2), Real (2), Oeler, Schlotterbeck
Magyarország: Nagy (k), Decker A. (k), Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes, Tóth, Hárai
Németország: Kong (k), Schenkel (k), Bukowski, Van Der Bosch, Real, Obschernikat, Juengling, Nossek, Schueler, Stamm, Oeler, Schlotterbeck, Eidner, Moritz

Bár Szerbia ellen Decker Attila szenzációsan védett, Benedek Tibor szövetségi kapitány a németek elleni meccs előtt elmondta, hogy Nagy Viktor az első számú kapus, így ő kezdett a kapuban magyar válogatott negyedik csoportmeccsén.

Nagy Viktor gyengébben kezdte a meccset, de aztán nagyon belelendült. A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Origo

Fordulatosan indult a mérkőzés, mindkét csapat elfelejtett védekezni, a németek pedig meglepték a kicsit álmosan kezdő magyar csapatot, és gyorsan 3-1-es előnyre tettek szert. Ezt követően is folyamatosan potyogtak a gólok, Nagy Viktor nem kapott jó védekezést, emiatt ő sem tudott nagy bravúrokat bemutatni.

Németország a második negyedben 7-6-nál vezetett utoljára a meccsen, ekkor - Benedek Tibor időkérésének is köszönhetően - összekapta magát a csapat, és a meccset végül öt góllal záró Varga Dénes vezetésével nemcsak hogy átvette a vezetést, de egy 6-0-s rohammal elsöpörte az ellenfelet. Ekkor történt, hogy az Eb előtt nem sokkal szívműtéten átesett Szivós Márton egy óriási lövéssel megszerezte első Eb-gólját. Gólja után minden feszültség kiszakadt belőle, és a magyar kispad is együtt tombolt a klasszissal.

Szivós Márton gólöröme mindent elárul. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/Kovács Tamás


A harmadik negyedben gólt sem kapott a válogatott, nagyon összeállt a védekezésünk, Nagy folyamatosan szállította a védéseket, a német válogatott pedig teljesen elbizonytalanodott, az összecsapás gálameccsként ért véget.

"A szép játék nem számít, csak a győzelem" - ismételgette Benedek Tibor a mérkőzést megelőzően, ennek ellenére az utolsó két negyedben varázsolt a magyar válogatott, és szebbnél szebb gólokat szerezve küldte padlóra a németeket.

Mivel a csoport másik mérkőzésén Szerbia és Horvátország 8-8-as döntetlen játszott egymással, a magyar csapat a németek elleni győzelmével már biztosan csoportelső, és automatikusan elődöntőt játszik az Európa-bajnokságon.

Az utolsó csoportmeccsét hétfőn, 20.30-kor Horvátország ellen vívja Benedek Tibor válogatottja.