Izlandi edző a német kéziválogatott élén

Dagur Sigurdsson, kézilabda
GERMANY, Cologne : Berlin's coach Dagur Sigurdsson (R) speaks with Torsten Laen during the Handball Champions League EHF Final Four match for third place Fuechse Berlin vs AG Kobenhavn on May 27, 2012 in Cologne, western Germany. Kobenhavn won the match 26-21. AFP PHOTO / JONAS GUETTLER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Dagur Sigurdsson, a Füchse Berlin edzője lesz a német férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. A helyi szövetség hivatalosan kedden jelenti be kinevezését.

Bár a Német Kézilabda Szövetség hivatalosan csak kedden mutatja be a férfiválogatott új szövetségi kapitányát, a Füchse Berlin elnöke, Frank Steffelbauer a Sport1.de portálnak elárulta, hogy a távozó Martin Heubergert a fővárosiak klubedzője, Dagur Sigurdsson követi majd.

Sigurdsson neve korábban, a sikerkapitány Heiner Brand 2011-es távozásakor is felmerült már a poszton, de csak most, a sikertelen Heuberger-éra után léphet feljebb. A 41 éves, 215-szörös izlandi válogatott szakember 2003 és 2007 között a Bregenz edzőjeként négy aranyat nyert Ausztriában, majd másfél évig a helyi válogatottat is irányította.

Dagur Sigurdsson lesz az új német kapitány Forrás: AFP/Jonas Güttler

2009 nyara óta a Füchse Berlin edzője, tavaly EHF-kupa harmadik helyig és német kupagyőzelemig vezette az együttest. Miután klubszerződése 2017-ig szól, a Füchse vezetősége beleegyezett, hogy egy évig párhuzamosan dolgozhasson a válogatottnál, és a berliniek addig megpróbálják megtalálni az ideális utódot.

"Biztosak vagyunk benne, hogy a számunkra fájdalmas döntés ellenére is meg tudjuk valósítani idei terveinket, és az elkövetkező hónapokban megtaláljuk a megfelelő edzőt a következő idényre" - nyilatkozta Steffelbauer.