Helytálltak a szegedi kézisek a sztárcsapat otthonában

pick szeged
Szeged, 2014. szeptember 28. A szegedi Zubai Szabolcs (j) és az ukrán Mikola Stetszjura a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójának D csoportjában vívott MOL-Pick Szeged - Motor Zaporizzsja találkozón Szegeden 2014. szeptember 28-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
37-32 arányban kikapott a MOL-Pick Szeged a Vive Kielce otthonában a kézilabda Bajnokok Ligájának második fordulójában. A szegediek a mérkőzés elején remekül játszottak, és egészen a második játékrész közepéig meccsben voltak, de az erősebb kerettel rendelkező lengyel sztárcsapat végül leszakította a magyar ezüstérmest. 

Kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Vive Tauron Kielce-MOL-Pick Szeged 37-32 (18-17)

Remekük kezdett a MOL-Pick Szeged a félelmetes Kielce otthonában, az első negyedórában rendre a magyar csapatnál volt az előny, de már ekkor látszott, hogy rengeteg gól születik, ami nem a szegedieknek kedvezett.

Michal Jurecki piros lapos kiállítása jól jött a Szegednek, amely Balogh Zsolt és Dean Bombac nagyszerű támadójátékával szorosan tartotta az eredményt. A szünetben egygólos hátrányban levő magyar csapatba a második félidőre nem tért vissza a Pick védelmének vezére, Ilyés Ferenc, így a Kielce lassan elkezdte növelni előnyét, amit a meccs végéig meg is tartott.

Az ukránok ellen sikerült, Kielcében nem Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Szeged harcosan küzdve kapaszkodott, és nem engedte megalázóvá nőni a különbséget, de a győzelemre nem volt esélye a szakértők által a Final4-ba várt lengyel sztárcsapattal szemben. A Kielce veretlenül vezeti a csoportot, a Szeged egy győzelemmel és egy vereséggel áll két forduló után.

Szombat este 21 órától az MKB-MVM Veszprém a Rhein-Neckar Löwennel találkozik a Bajnokok Ligája csúcsrangadóján.