A Veszprém nyerte a BL-szuperrangadót

Veszprém, 2014. október 4.
Momir Ilic, a Veszprém játékosa (elöl) és Stefan Kneer a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának D csoportjában játszott MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. október 4-én.
MTI Fotó:
Veszprém, 2014. október 4. Momir Ilic, a Veszprém játékosa (elöl) és Stefan Kneer a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának D csoportjában játszott MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. október 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A kézilabda Bajnokok Ligája csúcsrangadóján az MKB-MVM Veszprém a szünetben még hátrányban volt a német Rhein-Neckar Löwen ellen, de a második félidőre Mikler Roland és Momir Ilics remeklésének, valamint a feljavuló támadójátéknak köszönhetően fordított, és négy góllal nyert. A Veszprém két forduló után hibátlan, és vezeti a C csoportot. 

Kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport:
MKB-MVM Veszprém-Rhein-Neckar Löwen 27-24 (10-11)

Bár az első percekben a Veszprém játszott fölényben, gyorsan kiderült, hogy a Bundesliga első helyén álló Löwen alaposan felkészült a magyar bajnokból. A németek lábbal remekül védekeztek, mindig odaértek a labdát komótosan járató veszprémiekre, ráadásul a kapuban Nicklas Landin is remekelt, így a Löwen az első 15 perc végére átvette a vezetést.

Szerencsére Mikler Roland is remek formában kezdett, a Szegedről igazolt kapusnak köszönhetően a németek nem tudtak ellépni, de a támadásban teljesen tanácstalan Veszprém csak futott az eredmény után. Carlos Ortega próbálta forgatni a csapatát, a gyorsabb játékosok bevetésével közelebb is jöttek a hazaiak, de a szünetben így is a Rhein-Neckar Löwen vezetett – igaz, már csak egy góllal.

Momir Ilics volt a legeredményesebb veszprémi Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő elején felgyorsult a Veszprém játéka, át is vette a vezetést a magyar csapat, elsősorban feljavuló beállójátékának köszönhetően. Mikler tovább remekelt, és az első félidőben inkább védekezésben jeleskedő Nagy László is belelendült, de megnyugtató előnyt így sem sikerült kiharcolni, 2-3 góllal vezetett a Veszprém.

Momir Ilics heteseivel és Mikler védéseivel tartotta a vezetést a magyar bajnok, a németek pedig kezdtek fáradni, és az utolsó 10 perc kezdetére négy góllal elhúzott a Veszprém. A feljavuló védekezésnek köszönhetően a Löwen felállt fal ellen egyre nehezebben tudott gólt szerezni, el is fáradtak a németek, így az utolsó percekre nem maradt izgalom, négy góllal nyert a Veszprém.