Ráijesztettek a Veszprémre a SEHA-ligában

Mikler Roland Veszprém, 2014. szeptember 13.
Mikler Roland, a Veszprém kapusa és Matjaz Brumen, a Vardar Szkopje játékosa az MKB-MVM Veszprém - Vardar Szkopje SEHA Liga mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. szeptember 13-án..
MTI Fotó: Kovács Anikó
Veszprém, 2014. szeptember 13. Mikler Roland, a Veszprém kapusa és Matjaz Brumen, a Vardar Szkopje játékosa az MKB-MVM Veszprém - Vardar Szkopje SEHA Liga mérkőzésen a Veszprém Arénában 2014. szeptember 13-án.. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém az elrontott első félidő után megrázta magát, és négy góllal legyőzte a szerb Radnicski Kragujevacot. A szünetben még hátrányban levő veszprémiek a második félidőben beszálló Mikler Rolandnak és Lékai Máténak köszönhetik a győzelmet, amivel őrzik hibátlan mérlegüket és első helyüket a SEHA-ligában.

SEHA-liga, 9. forduló
Radnicski Kragujevac-MKB-MVM Veszprém 24-28 (16-15)

Álmosan, lassan kézilabdázva kezdett a 100 százalékos teljesítménnyel vezető Veszprém a Radnicski Kragujevac otthonában. A szerb bajnokság ezüstérmese jól védekezett, és lerohanásokból könnyű gólokat szerzett a rossz felfogásban játszó veszprémiek ellen, akik sem támadásban, sem védekezésben nem igazán találták a ritmust.

Mirko Alilovic alig találkozott a labdával, támadásban pedig sokszor adta el a labdát a Veszprém, így Carlos Ortega kénytelen volt gyorsan időt kérni, hogy rendbe tegye a fejeket. Valamelyest javult is a magyar bajnok játéka, de a remeklő Dusan Petrovic védéseivel tartotta előnyét a Kragujevac, amelyben a szünetben is vezetni tudott.

Lékai és Mikler hozták el a fordulatot

A második félidő elején összekapta magát a Veszprém, Lékai Máté és Mikler Roland remekül szálltak be a meccsbe, gyorsan fordított is a magyar csapat. A felkeményedő védekezésnek köszönhetően már a veszprémiek tudtak gyors támadásokat vezetni, Gaspar Marguc és Christian Ugalde góljaival 2-3 góllal vezetett a Veszprém a hajrához közeledve.

Mikler remekelt Szerbiában is Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az utolsó percekre nem maradt izgalom, a vendégek simán növelték az előnyüket, és feljavuló második félidei játékuknak köszönhetően végül négy góllal megnyerték a nehezen induló mérkőzést. Az elrontott első játékrész után a másodikban mindössze 8 gólt kapott a Veszprém.

A forduló korábbi mérkőzésén a Vardar Szkopje (a Veszprém jövő hétvégi BL-ellenfele) meglepetésre nyolc góllal, 30-22-re kikapott a Meskov Breszt vendégeként, így a magyar bajnok növelte előnyét a SEHA-liga élén.