Zágrábban is oktatott a Győr

Győr, 2014. november 8.
A győri Anna Sen (b) és a dán Rikke Erhardsen Skov a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Viborg mérkőzésen Győrben 2014. november 8-án.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Győr, 2014. november 8. A győri Anna Sen (b) és a dán Rikke Erhardsen Skov a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Viborg mérkőzésen Győrben 2014. november 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A címvédő, már biztos csoportelső Győr a Lokomotiva Zagreb otthonában is nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. A címvédő remekül védekezett, de támadásban elmaradt saját klasszisától, bár győzelmét így sem fenyegette komoly veszély.

Női BL, C csoport, 5. forduló:
Lokomotiva Zagreb (horvát) - Győri Audi ETO KC 15-26 (7-13)
Győri gólszerzők Löke 5, Aguilar 4, Kovacsics 4, Bognár-Bódi 4, Korsós 3, Amorim 2, Szepesi 2, Szen 1, V. Milanovic Litre 1

Az első negyedóra a védekezésekről szólt, a hazaiak csupán három, a vendégek négy gólt lőttek, és bár a horvátok edzője időkéréssel próbálta felrázni csapatát, a Győr sebességet váltott, és ellépett ellenfelétől: a hazaiak tizenhárom percen át képtelenek voltak betalálni honfitársuknak, a várandós Lunde helyére igazolt Grubisicnak.

3-9 után valamelyest kiengedett a Győr, így nem sikerült már az első félidőben padlóra küldeni a Zágrábot, de a hatgólos vezetés is biztosnak tűnt, nem volt miért aggódni. A második félidőben cserékkel frissített a Lokomotiva, de a sok hibával játszó magyar csapat így is gyorsabb volt. A 42. percben 9-17-et mutatott az eredményjelző, majd az előny még tovább hízott (11-20). A hajrában már 12-22 is volt az állás.

Zágrábban gázolt a címvédő Forrás: MTI/Kovács Anikó

A győrieknek nem jött rosszul, hogy a nagy rivális Viborg a svéd Sävehof otthonában hagyott egy pontot, így ha ez a három csapat megy tovább a 12-es középdöntőbe a kvartettből, akkor - az egymás ellen elért eredmények miatt - elvileg a dánon sem lehetnek veszélyesek a budapesti négyes döntőért sorra kerülő harcban. Az ETO a Sävehoffal szembeni hazai, a vadonatúj Audi Arénában rendezendő összecsapással zárja a csoportkört jövő vasárnap.

A nap másik mérkőzésén:
Sävehof (svéd)-Viborg (dán) 25-25 (10-12)
Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Győr 10 pont, 2. (és már továbbjutott) Viborg 5, 3. Sävehof 3, 4. Zagreb 2
A csoport első három helyezettje jut a 12-es középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.