Nagy csatában nyert a Pick Szeged

Szeged, 2014. november 16.
A szegedi Dean Bombac (b), valamint Mickael Grocaut (k) és Baptiste Butto (j), a francia Dunkerque játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában, az 5. fordulóban vívott Mol-Pick Szeged - Dunkerque találkozón Szeged
Szeged, 2014. november 16. A szegedi Dean Bombac (b), valamint Mickael Grocaut (k) és Baptiste Butto (j), a francia Dunkerque játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában, az 5. fordulóban vívott Mol-Pick Szeged - Dunkerque találkozón Szegeden 2014. november 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Komoly győzelmet aratott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged, a magyar ezüstérmes a francia bajnok Dunkerque-t győzte le két góllal. A szegediek második helyen állnak a csoportjukban. 

Kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport
MOL-Pick Szeged-Dunkerque 23-21 (11-10)

A Szegednél az utolsó pillanatig kérdés volt, pályára BL-góllövőlista élmezőnyében szereplő Dean Bombac, végül a szlovén irányító vállalta a játékot. A Dunkerque-ben ott volt a magyar válogatott balátlövő, Nagy Kornél.

Dean Bombac küzd Mickael Grocaut-val és Baptiste Buttóval. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bár az első percekben a franciák vezettek, a 10. percben Balogh Zsolt góljával előzött a Szeged, és innentől magához ragadta a játék irányítását is. Jól működött a magyar csapat védekezése, Jonas Källman pedig sorozatban lőtte a gólokat, így a szegediek egy szempillantás alatt elhúztak 7-3-ra.

Nem szakad le a Dunkerque

Az erős szegedi tízperces periódus után a hazaiak svéd szélsője elrontott néhány lehetőséget, belelendült a franciák kapusa, Vincent Gérard is, így a félidő végére újra szoros volt a meccs. A Dunkerque-nek kétszer is volt labdája az egyenlítéshez, de a Szeged végül egy gólt megőrzött az előnyéből, ami lehetett volna kettő is, de Ancsin Gábor lövése az utolsó pillanatban elkerülte a kaput.

A szünet után is szoros maradt a meccs, bár a Szeged vezetett, nem tudta leszakítani a Dunkerque-et. A francia bajnoknak minden szegedi gólra volt válasza, elsősorban a hatalmas termetű beállóval, Benjamin Afgourral nem bírtak a hazaiak. A második félidő közepén a korábban remeklő kapus, José Manuel Sierra teljesítménye visszaesett a hazai kapuban, egy 6-1-es rohanással át is vette a vezetést a Dunkerque, Juan Carlos Pastor kénytelen volt időt kérni.

Dean Bombac pályára léphetett Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az utolsó tíz percnek döntetlenről futottak neki a csapatok, de Balogh Zsolt és Garcia Parrondó góljaival a Szeged újra átvette a vezetést. A franciák továbbra is szívósan harcoltak, nem engedték, hogy a szegediek lezárják a meccset, de két perccel a vége előtt Sierra kivédte a 9 gólos Baptiste Butto hetesét, és innentől már nem volt visszaút a vendégeknek.

Még egy idegenbeli siker kell

A Szeged nagy csatában, elsősorban remek védekezésének köszönhetően két góllal nyert, és tapad a Kielcére, amely a szegediek mögötti harmadik helyen álló Aalborg otthonában győzött 27-25-re.

A csoport állása: 1. Kielce 10., 2. Szeged 8., 3. Aalborg 5., 4. Schaffhausen 3., 5. Motor 2., 6. Dunkerque 2

„A védekezésünk döntött, támadásban néha döcögött a játékunk. A legjobb időben jöttek a védések, és a falunk is remekül zárt, ennek köszönhetően győztünk. Jól állunk a csoportban, ezt előre aláírtuk volna. Még egyszer kellene nyernünk idegenben – nyilatkozta a DigiSportnak Balogh Zsolt.

„Bravúr kellett volna, mert ez egy nagyon erős Pick Szeged, de hiába volt rendben a védekezésünk, sajnos nem jött össze. Talán a rutin hiányzott” – mondta a Dunkerque magyar válogatott játékosa, Nagy Kornél.