Öngólt lőttek a németek a kézivébével

kézilabda, kamera
GERMANY, Kiel : Inside view taken 20 January 2007 shows the Osteseehalle sports hall in Kiel, northern Germany, hosting the preliminary round of Group E, including Angola, Denmark, Hungary and Norway for the 2007 men's Handball World Cup in Kiel. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Hiába trükközött addig a Nemzetközi Kézilabda Szövetség, amíg helyet talált a német férfiválogatottnak a 2015-ös katari vébére, és hiába nyilatkozta Hasszan Musztafa elnök, hogy mennyire fontos a német piac, az ARD és a ZDF közszolgálati televízió bejelentette, nem közvetíti a januári világbajnokságot.

Nem tudott megegyezni egymással a jogtulajdonos al-Jazeera és a két német állami televízió, így a 2015. januári katari férfi kézilabda-világbajnokságmérkőzéseit se az ARD, se a ZDF nem tűzi műsorára.

A keddi bejelentés azért okozhat nagy felháborodást, mert korábban a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) azért golyózta ki Ausztráliát mondva csinált indokkal, hogy így biztosítson helyet Németországnak.

Nem lesz német tv-közvetítés a kézivébéről Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Hasszan Musztafa nem is kertelt, egyértelműen a piac fontosságával magyarázta a történteket. "Jelenleg mintegy egymillió aktív játékos van Németországban. A válogatott volt már világbajnok, és a kézilabdának mindig is helye volt a televízióban. Németország az IHF legfontosabb szövetsége" - jelentette ki az IHF egyiptomi elnöke.

Az ARD és a ZDF bejelentése után Bernhard Bauer, a német szövetség elnöke a sajnálatát fejezte ki, Frank Bohmann ligaelnök pedig azt mondta, ha nem kerül képernyőre a vébé, az később hatással lesz a német bajnokik nézettségére is.