Vágólapra másolva!
Budapesten, a női Eb utolsó napján kisorsolták a 2015-ös dániai világbajnokság playoff párharcait.

Magyarország ellenfele Ausztira lesz majd, ami megoldandó feladatnak tűnik a válogatott számára. Rosszul jártak a szlovákok, akik a mostani Eb-döntő vesztesével selejteznek majd, de a horvát-svéd és az ukrán-lengyel csata is igen szorosnak ígérkezik.

A vébén lehet majd olimpiai kvalifikációt szerezni, ezért is alapvető fontosságú kijutni Dániába. A legutóbbi olimpiáról éppen a vb-selejtező elvesztése miatt maradt le a csapat.

Vetési Iván sportági elnök az MTI-nek elmondta: ez volt a legoptimálisabb, ami a sorsoláson történhetett, mert "az ellenfél legyőzhető, a második mérkőzés lesz nálunk, és nem kell sokat utazni". Izlandot a távolság miatt, az oroszokat, a szerbeket és a horvátokat pedig az erejük miatt szerette volna elkerülni a szakvezetés.

Dánia rendezőként már biztos résztvevő, hozzá csatlakozik majd az Európa-bajnok, azaz a 18 órakor kezdődő Norvégia-Spanyolország meccs győztese. A maradék kilenc csapat a júniusi oda-visszavágós rájátszásból jut majd ki.

A világbajnokságot december ötödikétől huszadikáig rendezik.

A 2015-ös női vb-selejtezők párosításai:
Ausztria-Magyarország
Franciaország-Szlovénia
Németország-Oroszország
Szerbia-Románia
Hollandia-Csehország
Ukrajna-Lengyelország
Montenegró-Izland
Szlovákia-Norvégia/Spanyolország
Horvátország-Svédország

Kihirdették az Eb all-star csapatát is, melynek tagjait most először a rajongók választottak meg - több mint 18 ezren -, és amelyben már-már nyomasztó skandináv fölényt láthatunk: Solberg (norvég) - Fisker (dán), Neagu (román), Kristiansen (dán), Mörk (norvég), Löke (norvég), Carmen Martín (spanyol), Jacobsen (svéd).
A legértékesebb játékos: Isabelle Gulldén (svéd).