Vágólapra másolva!

Szűcs Gabrielláék BL-győztes edzőt kaptak

Két és fél éves szerződést kötött a HCM Baia Mare női kézilabdacsapata Tone Tiselj edzővel, aki pályafutása során kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját a Krim Ljubljanával, a férfiválogatottat pedig tíz éve Eb-ezüstéremig vezette.

A korábbi magyar válogatott átlövőt, Szűcs Gabriellát is soraiban tudó klub nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, de a Bajnokok Ligájában nem jött ki a lépés igazán, a középdöntőt - ahol a Győri Audi ETO is ellenfele lesz - nulla pontról kezdheti majd februárban.

A csapatot irányító Costica Buceschinek karácsonykor köszönte meg a munkát a klubvezetés, és helyére az 53 éves Tone Tiselj érkezett. A szlovén szakember 2001-ben és 2003-ban BL-győzelemre vezette a Krim Ljubljanát, 2004-ben pedig ő volt a szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki ezüstérmes szlovén férfiválogatottnak.

A klub a Prosport.ro szerint csak külföldi szakemberrel tárgyalt, de Kim Rasmussen, a lengyel, illetve Heine Jensen, a német női válogatott kapitánya is nemet mondott, de nem vállalta a feladatot a franciák egykori sikeredzője, Olivier Krumbholz sem.

Mette Klit (CSM Bucuresti) és Goran Kurtes (CSM Ploiesti) után Tiselj a női liga harmadik külföldi edzője a 2014-15-ös idényben. A klubvezetés azt szeretné, ha a Baia Mare bajnok és kupagyőztes lenne, jövőre pedig eljutni a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe.