Alaposan elverték a kéziválogatottat

Talant Dujshebaev, Dusebajev, Dujsebajev, kézilabda
GERMANY, Cologne : Madrid's coach Talant Dujshebaev watches the Handball Champions League EHF Final Four semi final match BM Atletico Madrid vs AG Kobenhavn on May 26, 2012 in Cologne, western Germany. AFP PHOTO JONAS GUETTLER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda-válogatott szoros első félidőt követően komoly vereségbe szaladt bele Lengyelország ellen az Oviedóban zajló felkészülési tornán. A házigazda spanyolokkal szembeni helytállást tízgólos vereség követte. 

Magyarország-Lengyelország 25-35 (13-14)
Oviedo, 300 néző. Játékvezetők: Serradilla, Llorente
Magyarország: Mikler, Székely, Pallag (kapusok), Ancsin, Balogh 3, Bodó 4, Császár 4, Gerdán, Harsányi 4 (2), Ilyés 1, Iváncsik G., Lékai 3, Nagy K. 1, Nagy L. 1, Schuch 2, Szöllősi B., Szöllősi Sz. 2, Varsandán, Zubai. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
Lengyelország: Szmal, Wichary, Wyszomirski (kapusok), Bielecki 6, Chrapkowski 6, Dascek 1, Grabarczyk 2, B. Jurecki 4 (2), M. Jurecki 3, Jurkiewicz, Krajewski 4, Lijewski 3, Maslowski, Orzechowski 2, Rojewski 1, Syprzak, Szyba, Wisniewski 1. Szövetségi kapitány: Michael Biegler.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány kísérletezésre használta fel a második meccset is az oviedói tornán, és az első félidőben működtek is az elképzelései. A magyar csapat védekezése nem igazán működött, de támadásban Császár Gábor jól mozgatta a csapatot, és gólerősen játszott, így a szünetben még csak egygólos hátrányban volt Magyarország.

Bátran kísérletezhetett Forrás: AFP/Jonas Güttler

A második játékrészben aztán még tovább forgatta a csapatot Dujshebaev, néhány játékos szokatlan posztokon tűnt fel, aminek az lett az eredménye, hogy teljesen szétesett a csapat játéka. Előbb támadásban torpant meg a csapat, majd a védekezés és a kapusteljesítmény esett vissza, és a lengyelek gyorsan eldöntötték a mérkőzést.

A hajrában már csak a súlyos vereség elkerüléséért játszott a magyar csapat, végül ez sem sikerült, 10 góllal nyert Lengyelország.

Az ilyen felkészülési tornán az eredmény nem számít, Dujshebaev nyugodtan kísérletezhetett. Azért holnap, Norvégia ellen jó lenne győzni. Csak az íze végett.