Nemcsak csapatot, szurkolókat is vett Katar

katar szurkolók
Ők a spanyolországi bérdrukkerek
Vágólapra másolva!
A megfelelő hangulat biztosításához Spanyolországból bérelt szurkolókat a helyi szövetség a Katarban zajló kézilabda-világbajnokságon. Ha szülőhazájuk lesz az ellenfél, akkor is az arab csapatnak szurkolnak majd. 

Győzelemmel kezdte szereplését a házigazdák csapata a katari férfi kézilabda-világbajnokságon, ezzel megszerezték első milliárdjukat.

A katariak Brazíliát győzték le 28-23-ra, de az nem állítható, hogy tűzbe hozták volna a hazai nézőket: a 15 300 fős csarnokban nagyjából 1000 néző előtt zajlott a küzdelem. Igaz, közülök legalább hatvanan az első perctől az utolsóig buzdították a csapatot: a Spanyolországból érkezett bérszurkolók.

Ők a spanyolországi bérdrukkerek Forrás: AFP


"A szervezők mindent fizetnek a számunkra: az utazást, a szállást, az ellátást, éppen csak napidíjat nem kapunk" - mesélte a dán TV2 Sport televíziós csatornának Pablo, az egyik vezérdrukker.

A szurkolók igazából a spanyol Ciudad Encantada kézicsapatáért vannak oda, és jól ismertek a lelkes buzdításukról. A vébére úgy kerültek, hogy a katari utánpótlásban dolgozó egyik spanyol edző korábban öt évig az Encantada alkalmazásában állt, és ő ajánlotta a csoportot a rendezők figyelmébe.

"Rohadtul nem tud érdekelni" - válaszolja Pablo a csatorna felvetésére, mely szerint nem zavarja-e, hogy áruba bocsátják a nemzeti identitásukat. "A spanyol politikusok nap mint nap megteszik velünk ugyanezt. Ha őket nem érdekli, akkor minket miért érdekeljen?"

Pablo vérprofi bérdrukker, azt a kérdést sem kerülte meg, hogy mi van, ha a két ország szembekerül egymással.

"Természetesen abban reménykedem, hogy Spanyolország nyeri a vébét. De ha Katar ellen játszik majd a csapat, akkor mi bizony Katart biztatjuk majd, ezért vagyunk itt".

A katari válogatott szombaton lép újra pályára, akkor Chile lesz az ellenfél.

Szavazzon!

Ön mennyiért szurkolna Katarnak?