A társak szerint is Varga Dénes az év pólósa

Varga Dénes
Varga Dénes örül csapata győzelmének a férfi vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának 4. fordulójában játszott Magyarország - Görögország találkozón, a hollandiai Eindhovenben. A magyar válogatott csoportelsőként egyenes ágon az elődöntőbe jutott, miután 9-7 arányban legyőzte a görög csapatot.
Vágólapra másolva!
Varga Dénest ítélték 2014 legjobb magyar vízilabdázójának a válogatottban tavaly megfordult társak.

A szavazást immár hatodik alkalommal bonyolította le a Vlv.hu szakmai oldal, amely vasárnap tette közzé a nemzeti együttesben az előző naptári évben szereplő játékosok véleményét. A csapattársaktól Varga Dénes 10 voksot kapott, egyetlen szavazattal többet, mint bátyja, Dániel. Decemberben hivatalosan, a szövetségnél is Dénes lett az év legjobbja, Benedek Tibor szövetségi kapitány jelölése alapján.
A honlap érdekességként megemlítette, hogy a két testvér egymásra szavazott.

Varga Dénes 2014 legjobbja Forrás: MTI/Kovács Anikó


Az év mérkőzése minősítést a szerbek ellen a budapesti Európa-bajnokságon győztesen megvívott csoportmeccs érdemelte ki. Az év gólja még ennél is meggyőzőbb fölénnyel az a találat lett, amelyet az év meccsén Varga Dénes lőtt: egymás után kétszer csapta be ugyanazzal a pimasz biciklicsellel védőjét, és miután így helyzetbe hozta magát, viszonylag éles szögből lőtt a hosszú sarokba.

Aki berobbant az élvonalba

Erdélyi Balázs 2014-ben valósággal berobbant a magyar vízilabdasportba, a csapat tavalyi 32 hivatalos meccse közül 30-on szerepelt, nála senki sem játszott több mérkőzést. Dobott 33 gólt, ezek közül jó néhány nagyon fontos találat volt. Mindezek eredményeként sok játékostársa jelölte őt a mostani szavazásnál vagy az év meglepetése, vagy az év kellemes csalódása kategóriába.

A múlt esztendő legnagyobb csalódásának a szerbektől a margitszigeti Eb-döntőben elszenvedett sima vereség bizonyult, az év legjobb külföldi játékosának pedig - akárcsak a nemzetközi szövetség, a FINA szavazásán - a szerb Filip Filipovicot választotta a Benedek-legénység.

Légiósok itt és ott

2014 legjobb idegenlégiósa Magyarországon a Szolnok játékosa, Stefan Mitrovic lett, megelőzve névrokonát, az egri kapus Branislav Mitrovicot.

A külföldön szereplő magyarok sorrendjénél - azok után, hogy a múlt év közepén hazaigazolt a válogatott három nagy erőssége, a Varga fivérek mellett Madaras Norbert is - öt-öt szavazattal hármas holtverseny alakult ki a két Varga és a spanyol CNA Barcelonetával Bajnokok Ligáját nyert center, Szirányi Balázs között.

A Vlv.hu az összesítések mellett minden játékos valamennyi kérdésre adott válaszát közli.