Kézivébé: kialakult a negyeddöntők mezőnye

lengyelország, svédország, kézilabda
Poland's Michal Jurecki (2L) and Mariusz Jurkiewicz (2R) celebrate their win during the 24th Men's Handball World Championships Eighth Final EF2 match between Poland and Sweden at the Ali Bin Hamad Al Attiya Arena in Doha on January 26, 2015. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
A német és a lengyel válogatott csatlakozott a negyeddöntő mezőnyéhez a katari férfi kézilabda-világbajnokságon. A Katarral találkozó Németország simán lépte le Egyiptomot, a tornán eddig látottak alapján némi meglepetésre a lengyelek szoros meccsen legyőzték Svédországot, így ők játszanak a horvátokkal a négybe jutásért. Dánia simán verte Izlandot, a franciák még simábban Argentínát. 

A hétfő délutáni programban a németek az egyiptomiakkal szemben magabiztosan érvényesítették a papírformát, így készülhetnek a házigazdák elleni következő feladatra. A német csapat végig kézben tartotta a meccset, és bár sokaknak nem tetszett, hogy ott lehetnek a tornán, most már az elődöntő is elérhetőnek tűnik számukra.

A svéd-lengyel nyolcaddöntő mérkőzés kiélezettebb küzdelmet hozott. Az első félidő végén a svédek vezettek és még a 37. percben is náluk volt az előny, de a lengyelek, akik többnyire irányították a játékot, fordítottak, majd taktikusan őrizték egy-két, később két-háromgólos előnyüket, amelyet a végére négyre növeltek. Az elődöntőért a horvátokkal mérkőznek majd.

Jureckiék örülnek, a veszprémi Nilsson (balra) szomorkodik Forrás: AFP/Marwan Naamani

A dán-izlandi mérkőzésen előbbi csapat pillanatok alatt elhúzott 5-0-ra, majd vezetett már hét góllal is, innen pedig nem volt visszaút az izlandiaknak. A második félidőben próbálkozott Izland, de a dán kapuban Landin óriási formában védett, így esélyük sem volt, hogy szorossá tegyék a meccset. Dánia a vébé eddigi legnagyobb rangadóján Spanyolországgal találkozik a negyeddöntőben.

A másik találkozón az argentinok csupán hatszor tudták bevenni a jól záró franciák kapuját az első félidőben, és a második szakaszban sem sikerült különösebb zavart kelteniük aktuális olimpiai és Európa-bajnok ellenfelük kapujánál. Franciaország könnyedén lépett tovább, és készülhet a szlovénok elleni negyeddöntőre.

Eredmények, nyolcaddöntők:
Dánia-Izland 30-25 (16-10)
Franciaország-Argentína 33-20 (16-6)
Németország-Egyiptom 23-16 (12-8)
Lengyelország-Svédország 24-20 (10-11)

A szerdai negyeddöntő programja:
Horvátország-Lengyelország 16.30
Dánia-Spanyolország 16.30
Szlovénia-Franciaország 19.00
Katar-Németország 19.00

a 17-20. helyért:
Fehéroroszország - Bosznia-Hercegovina 37-29 (20-16)
Csehország-Oroszország 32-30 (16-15)
a 21-24. helyért:
Irán-Chile 32-31 (17-15)
Szaúd-Arábia - Algéria 27-25 (12-14)