Martín: Életünk legnehezebb időszaka előtt állunk

Ambros Martin győr női kézilabda
Ambros Martin, a győriek vezetőedzője magyaráz a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő, II. csoport, 3. fordulójában, a Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana mérkőzésen Győrben 2014. február 16-án. A győriek 27-24-re győztek.
Vágólapra másolva!
Hiába jönnek a problémák, mindent le kell küzdeni, jelentette ki Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának edzője a vasárnapi, Larvik elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A csődveszélybe került norvégok szívesen emlékeznek a négy évvel ezelőtti zűrzavaros időszakra, amit BL-győzelemmel vészeltek át.

Bár Ambros Martín elismerte, hogy nagyon szereti, ha nehézséggel kell szembenéznie, a 2014-15-ös évadban minden tudására szükség lesz, hogy a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata meg tudja védeni minden címét.

"Nemcsak a kieső játékosok - Görbicz Anita, Katrine Lunde, Orbán Adrienn, Eduarda Amorim és Jelena Grubisic - száma okoz nehézséget, pedig már önmagában az is kemény. Sokkal nehezebb ezt a szituációt mentálisan kezelni, ez nagyon nagy megpróbáltatások elé állít bennünket. Ennek ellenére borzasztó büszke vagyok a csapatra, hiszen a Fradi ellen is megmutatták, hogy képesek semmi mással nem foglalkozni, csak a játékkal, a győzelemmel, és harcolnak az utolsó erejükig. Tudomásul kell vennünk, hogy folyamatosan jönnek még a problémák, de mindet le kell küzdenünk. Azt hiszem, életünk legnehezebb időszaka előtt állunk" - nyilatkozta a klub honlapján.

Ambros Martin Forrás: MTI/Beliczay László

A csapat a Bajnokok Ligája középdöntőjében a legkomolyabbnak tűnő rivális, a Larvik ellen kezd, és Martín kőkemény mérkőzésre számít. "A norvégok bizonyára nagyon szeretnének megverni bennünket, nyáron is nagy önbizalommal játszottak ellenünk, és akkor sikerült is nekik" - mondta.

Tétmérkőzésen a győriek az utolsó hat egymás elleni mérkőzést megnyerték, de a norvégok nagyon készülnek a visszavágásra. A klubot meglegyintette a csőd szele, a költségvetéséből 5 millió norvég korona (177 millió forint) hiányzik, ezt február 20-ig elő kell teremteni a stabil működéshez. Ráadásul nyolc játékos - Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jörum Sulland, Isabel Blanco, Tine Stange, Tine R. Albertsen, Lise Löke és Sofie H. Lund - szerződése is lejár a nyáron.

Gro Hammerseng-Edin szerint ugyanakkor négy éve is hasonló mélyponton volt a klub, mégis sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját.

"Úgy döntöttünk, hogy csak a kézilabdára koncentrálunk, ennél jobbat nem tehetünk" - nyilatkozta az Ostlands-Postennek az olimpiai bajnok irányító. A kiváló játékos visszaemlékezett a 2011-es idényre, amikor Karl Erik Böhn menesztését követően kellett összeszedni magukat. "A sok zűrzavar ellenére nagyon együtt volt a csapat, és nyertünk. Nagy kihívás volt számunkra, de a belső konfliktusok ellenére megmutattuk, hogy nagyon profik vagyunk. Ezek alapján azt mondom, nem lehetetlen, hogy ezt a bravúrt megismételjük."

A 2. csoport 1. fordulójának programja:
Sävehof (svéd) - Baia Mare (román), Partille, vasárnap 14.00
Győri Audi ETO KC - Larvik (norvég), vasárnap 19.00
Viborg (dán) - Metz (francia), hétfő 19.00

Az állás:
1. Győr 8 pont (125-89)
2. Larvik 8 (106-94)
3. Metz 4
4. Viborg 3
5. Sävehof 1
6. Baia Mare 0

A csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.